Nutriční hodnoty (Kompotová buchta bez lepku, mléka a vajec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 687 kJ / 2 554 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,00 g |
| Tuky | 41,00 g |
| – nasycené | 3,04 g |
| – nenasycené | 32,97 g |
| –– mononenasycené | 22,39 g |
| –– polynenasycené | 10,58 g |
| ––– omega 3 | 2,71 g |
| Vláknina | 29,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 125 mg |
| Sůl | 0,96 g |
| Sacharidy | 491,70 g |
| – cukry | 168,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g bezlepkové mouky (namíchala jsem 300 g Procelia univerzální a 100 g Jizerka) | Mouka pohanková | 400 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky xanthanu | E415 - Xanthan | |
| 120 g 120 g cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 1 konzerva 1 konzerva mandarinkového (nebo jiného) kompotu (320 ml) | ||
| ( 400 ml 400 ml tekutiny – šťáva z kompotu doplněná vodou) | Šťáva z kompotu | 400 ml |