Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Trojbarevný mazanec)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie20 494 kJ /
4 898 kcal
Bílkoviny121,28 g
– z toho živočišné bílkoviny35,68 g
– z toho rostlinné bílkoviny85,60 g
Tuky191,34 g
– nasycené80,98 g
– nenasycené93,11 g
–– mononenasycené59,04 g
–– polynenasycené34,07 g
––– omega 31,06 g
Vláknina46,10 g
Cholesterol 1,27 g
Sodík 915 mg
Sůl2,06 g
Sacharidy588,48 g
– cukry188,47 g
––– laktóza10,36 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 ml 200 ml smetany na vaření 12% Smetana kravská sladká 12% 200 ml
42 g 42 g čerstvého droždí Droždí pekařské lisované 42 g
90 g 90 g třtinového cukru Cukr třtinový 90 g
250 g 250 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 250 g
250 g 250 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 250 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
2 2 žloutky Vaječný žloutek 46 g
100 g 100 g másla Máslo kravské 100 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
kůra z 1 kůra z 1 citronu Citrón čerstvý 90 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
60 g 60 g mletého máku Mák modrý mletý 60 g
40 ml 40 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 40 ml
2 lžíce 2 lžíce třtinového cukru Cukr třtinový 24 g
1 lžička 1 lžička skořice Skořice ceylonská 8 g
100 g 100 g nastrouhané mrkve Mrkev čerstvá 100 g
50 g 50 g rozinek Rozinky 50 g
100 ml 100 ml rumu Rum 100 ml
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
50 g 50 g nasekaných mandlí a ořechů Mandle loupané 50 g
1 1 bílek na potření Vaječný bílek 33 g
1 1 celé vejce na potření Vejce slepičí 70 g
plátky plátky sekaných mandlí na ozdobu Mandle loupané
moučkový cukr Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.