Nutriční hodnoty (Trojbarevný mazanec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 20 494 kJ / 4 898 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 121,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 85,60 g |
| Tuky | 191,34 g |
| – nasycené | 80,98 g |
| – nenasycené | 93,11 g |
| –– mononenasycené | 59,04 g |
| –– polynenasycené | 34,07 g |
| ––– omega 3 | 1,06 g |
| Vláknina | 46,10 g |
| Cholesterol | 1,27 g |
| Sodík | 915 mg |
| Sůl | 2,06 g |
| Sacharidy | 588,48 g |
| – cukry | 188,47 g |
| ––– laktóza | 10,36 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 ml 200 ml smetany na vaření 12% | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 42 g 42 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 90 g 90 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 90 g |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| kůra z 1 kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 60 g 60 g mletého máku | Mák modrý mletý | 60 g |
| 40 ml 40 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 40 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 24 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 100 g 100 g nastrouhané mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 50 g 50 g rozinek | Rozinky | 50 g |
| 100 ml 100 ml rumu | Rum | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 50 g 50 g nasekaných mandlí a ořechů | Mandle loupané | 50 g |
| 1 1 bílek na potření | Vaječný bílek | 33 g |
| 1 1 celé vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| plátky plátky sekaných mandlí na ozdobu | Mandle loupané | |
| moučkový cukr | Cukr bílý |