Nutriční hodnoty (Hovězí ragú s cizrnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 593 kJ / 2 293 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 177,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 89,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 88,51 g |
| Tuky | 64,06 g |
| – nasycené | 8,11 g |
| – nenasycené | 52,15 g |
| –– mononenasycené | 30,70 g |
| –– polynenasycené | 21,45 g |
| ––– omega 3 | 3,39 g |
| Vláknina | 151,77 g |
| Cholesterol | 188 mg |
| Sodík | 479 mg |
| Sůl | 0,98 g |
| Sacharidy | 162,05 g |
| – cukry | 40,76 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hovězího masa | Hovězí kýta | 400 g |
| 400 g 400 g cizrny v uvařeném stavu | Cizrna | 400 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2-3 PL 2-3 PL rajčatový protlak | Protlak rajčatový | 37.5 g |
| 2 2 rajčata (oloupaná) | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 2 2 čerstvé papriky | Paprika červená čerstvá | 300 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 KL 1 KL mletá červená paprika | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1 KL 1 KL feferonkový krém nebo něco pálivé (chilli, feferonka apod.) | Pasta papriková | 5 g |
| 1/2 KL 1/2 KL pepře | Pepř černý | 2.5 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| 100 ml 100 ml vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| pokrájená pažitka | Pažitka čerstvá | |
| medvědí česnek | Česnek medvědí čerstvý |