Debrecínská vepřová pečeně

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 5 hodin - pomalý hrnec program LOW 6 porcí Pomalý hrnec 11 názorů

Suroviny

1,3 kg vepřové kotlety (pečeně) bez kosti vcelku
4 - 5 ks Debrecínských párků
2 větší cibule
1 mrkev
1/4 bulvy celeru
1/2 l vývaru z kostí
bobkový list
2 lžíce vepřového sádla
1 lžíce koření STAROČECH (fy. Davídkovo koření)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou pečeni si převážeme motouzem, tak aby si udržela kulatý tvar. Připravíme si debrecínské párky, které si dáme zmrazit (lépe se nám tak bude pečeně plnit). Do převázané vepřové pečeně si uděláme tenkým dlouhým nožem skrz celou délku otvor. Tento vyplníme párkem.

  2. Stejně postupujeme i se zbytkem párků. Maso následně na povrchu bohatě osolíme a obalíme ve směsi koření.

  3. Připravíme si pomalý hrnec (dále jen PH). Na pánvi si rozpustíme dvě lžíce vepřového sádla a opečeme na něm celou pečeni ze všech stran. Opečené maso přendáme do připraveného PH.

  4. Do výpeku z masa vložíme nakrájené cibule, mrkev a celer a lehce opečeme a poté přidáme k masu do PH. Podlijeme 1/2 litrem vývaru, přidáme 2 bobkové listy a PH přikryjeme pokličkou a připravujeme v poloze LOW cca 5 hodin.

  5. Maso poté vyjmeme a udržujeme v teple. Lžičku vepřového sádla, smícháme se lžicí hladké mouky. Přidáme do PH k výpeku na zahuštění. Promícháme a necháme ještě 30 minut na program LOW probublávat.

  6. Poté omáčku scedíme a dochutíme dle potřeb solí a pepřem. Z masa odstraníme motouz a velmi ostrým nožem krájíme na silnější plátky. Příloha šťouchané brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 166 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Debrecínská vepřová pečeně

  • Péťa Péťa(neregistrovaná)

    :-))Tak tohle vypadá skvostně. Poslintal jsem si monitor. (pardon).:-8:-)):-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Pastva pro oči!:-O:-K:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    veliká krása:yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    úžasné papání:yes::-D a já si ty vykoštěné kotlety nakrájela na plátky:-D takže příště;-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Teď jsem si uvědomil,že to moje se jmenovalo ” staročeské“,to je něco úplně jiného,beru zpět;-);-);-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Já to koření doma měl a “vyrucil ho otvoreným oblokom von“,mě nechutnalo,bylo do sladka,to mě nesedí.Kdo však to má rád,at si ho pořídí, protože naštěstí-kolik lidí, tolik chutí;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    no jasně, ani nemusím srolovat dolů celé foto a je mi jasno, že pán inšpěktór zase kulinařil;-) a zase na výbornou, srdce mé polovičky-omáčníka omáčněva omáčníkova by zaplesalo:-):yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Debrecínské párky mají říz, musí to být chutné:-p:-p

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Otto na toto, to je papačka:yes:Bod jasně:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Paráda!:yes: Možná bys, Otto, mohl pro nás, co doma nemáme přesně tohle koření, napsat jeho složení - kdo bude chtít recept vyzkoušet, bude tak vědět, jak (po jakém koření) má vonět ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: debrecínská pečeně debrecínská omáčka debrecínská pečeně recept vepřová pečeně debrecínská pečeně složení debrecínská recepty debrecínská pečeně veprova pecene recept vepřová pečeňe recepty recepty z vepřové pečeně recept na vepřovou pečeni domácí debrecínská pečeně febrecinska pečeně recept debrecínská pečeně debrecínská pečeně recepty debrecínská pečeně-recept debrecínská pečeně omáčka debrecínská recept na debrecínskou pečeni vepřová pečeně s parkem