Debrecínská vepřová pečeně

Pomalý hrnec Doba přípravy: 5 hodin - pomalý hrnec program LOW 11 názorů

Pomalý hrnec Doba přípravy: 5 hodin - pomalý hrnec program LOW 11 názorů

Suroviny 6 porcí

1,3 kg vepřové kotlety (pečeně) bez kosti vcelku
4-5 Debrecínských párků
2 větší cibule
1 mrkev
1/4 bulvy celeru
1/2 l vývaru z kostí
bobkový list
2 lžíce vepřového sádla
1 lžíce koření STAROČECH (fy. Davídkovo koření)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou pečeni převážeme motouzem, tak aby udržela kulatý tvar. Připravíme debrecínské párky, které dáme zmrazit (lépe se tak bude pečeně plnit). Do převázané vepřové pečeně uděláme tenkým dlouhým nožem skrz celou délku otvor. Tento vyplníme párkem.

  2. Stejně postupujeme i se zbytkem párků. Maso následně na povrchu bohatě osolíme a obalíme ve směsi koření.

  3. Připravíme pomalý hrnec (dále jen PH). Na pánvi rozpustíme dvě lžíce vepřového sádla a opečeme na něm celou pečeni ze všech stran. Opečené maso přendáme do připraveného PH.

  4. Do výpeku z masa vložíme nakrájené cibule, mrkev a celer a lehce opečeme a poté přidáme k masu do PH. Podlijeme 1/2 litrem vývaru, přidáme 2 bobkové listy a PH přikryjeme pokličkou a připravujeme v poloze LOW cca 5 hodin.

  5. Maso poté vyjmeme a udržujeme v teple. Lžičku vepřového sádla, smícháme se lžicí hladké mouky. Přidáme do PH k výpeku na zahuštění. Promícháme a necháme ještě 30 minut na program LOW probublávat.

  6. Poté omáčku scedíme a dochutíme dle potřeb solí a pepřem. Z masa odstraníme motouz a velmi ostrým nožem krájíme na silnější plátky. Příloha šťouchané brambory.

Komentáře k receptu Debrecínská vepřová pečeně

  • Péťa Péťa(neregistrovaná)

    :-))Tak tohle vypadá skvostně. Poslintal jsem si monitor. (pardon).:-8:-)):-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Pastva pro oči!:-O:-K:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    veliká krása:yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    úžasné papání:yes::-D a já si ty vykoštěné kotlety nakrájela na plátky:-D takže příště;-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Teď jsem si uvědomil,že to moje se jmenovalo ” staročeské“,to je něco úplně jiného,beru zpět;-);-);-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Já to koření doma měl a “vyrucil ho otvoreným oblokom von“,mě nechutnalo,bylo do sladka,to mě nesedí.Kdo však to má rád,at si ho pořídí, protože naštěstí-kolik lidí, tolik chutí;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    no jasně, ani nemusím srolovat dolů celé foto a je mi jasno, že pán inšpěktór zase kulinařil;-) a zase na výbornou, srdce mé polovičky-omáčníka omáčněva omáčníkova by zaplesalo:-):yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Debrecínské párky mají říz, musí to být chutné:-p:-p

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Otto na toto, to je papačka:yes:Bod jasně:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Paráda!:yes: Možná bys, Otto, mohl pro nás, co doma nemáme přesně tohle koření, napsat jeho složení - kdo bude chtít recept vyzkoušet, bude tak vědět, jak (po jakém koření) má vonět ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: debrecínská pečeně debrecínská omáčka debrecínská pečeně recept vepřová pečeně debrecínská pečeně složení debrecínská recepty debrecínská pečeně veprova pecene recept vepřová pečeňe recepty recepty z vepřové pečeně recept na vepřovou pečeni domácí debrecínská pečeně febrecinska pečeně recept debrecínská pečeně debrecínská pečeně recepty debrecínská pečeně-recept debrecínská pečeně omáčka debrecínská recept na debrecínskou pečeni vepřová pečeně s parkem