Nutriční hodnoty (Polévka jarní všehochuť)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 780 kJ / 425 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,74 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,74 g |
Tuky | 12,07 g |
– nasycené | 1,09 g |
– nenasycené | 10,16 g |
–– mononenasycené | 7,04 g |
–– polynenasycené | 3,12 g |
––– omega 3 | 0,97 g |
Vláknina | 9,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 14 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 66,05 g |
– cukry | 4,80 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 žampionů | Žampion čerstvý | |
1 1 větší brambora | Brambor zimní | 50 g |
větší kus kus řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
zelená cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
50 g 50 g tarhoně (lze použít tarhoňu, která nám zbyla od oběda) | Těstoviny pšeničné | 50 g |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1/2 1/2 cibule na zásmažku | Cibule čerstvá | 35 g |
majoránka | Majoránka sušená | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
kousek kousek masoxu | Bujón hovězí |