Nutriční hodnoty (Polévka jarní všehochuť)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 780 kJ / 425 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,74 g |
| Tuky | 12,07 g |
| – nasycené | 1,09 g |
| – nenasycené | 10,16 g |
| –– mononenasycené | 7,04 g |
| –– polynenasycené | 3,12 g |
| ––– omega 3 | 0,97 g |
| Vláknina | 9,85 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 14 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 66,05 g |
| – cukry | 4,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 žampionů | Žampion čerstvý | |
| 1 1 větší brambora | Brambor zimní | 50 g |
| větší kus kus řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| zelená cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 50 g 50 g tarhoně (lze použít tarhoňu, která nám zbyla od oběda) | Těstoviny pšeničné | 50 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1/2 1/2 cibule na zásmažku | Cibule čerstvá | 35 g |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| kousek kousek masoxu | Bujón hovězí |