Lattè macchiato
Káva latte macchiato je tvořena ze třech vrstev: horké mléko, espresso, mléčná pěna. Odlišná hustota těchto dvou na sobě ležících mléčných vrstev způsobí, že se po nalití espresso usadí mezi nimi.
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 137 kJ / 33 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,38 g |
Tuky | 1,05 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 4 mg |
Sodík | 28 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 3,43 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 8. 2011 20:03
Pane Baloune, děkuji a oplácím přání dobrého světla
Rozpustnou ne-e Ale čerstvě namleto bohužel také nebylo...
Rozpustnou ne-e Ale čerstvě namleto bohužel také nebylo...
15. 8. 2011 17:57
Klariska:Dobře tedy. Děkuji za Váš názor. Jen jsem se Vám snažil dát vysvětlující informace. Mám rád, když vím proč.
Aleš Baloun
Aleš Baloun
15. 8. 2011 17:53
nachos:Perfektní.To jsem rád.Díky.
15. 8. 2011 17:18
AlesBaloun: Milý Aleši, jak už jsem vám psala v odpovědi na soukromý vzkaz, kávu léta nepiju. Ani instatní, ani jinou. S dovolením to nebudu kvůli vám měnit. Nezlobte se na mě, myslím to upřímně a byla bych moc ráda, abychom se nenechávali ohlupovat do "receptu" zaobalenou reklamou na nejmenovaný eshop s kávou.
15. 8. 2011 17:00
ať je to jak chce,foto je exkluzivní
15. 8. 2011 16:59
AlesBaloun:
to nebyl útok na vás, vím jak se dělá latte, jeden čas jsem se živila jako barista
to nebyl útok na vás, vím jak se dělá latte, jeden čas jsem se živila jako barista
15. 8. 2011 16:41
Klariska: Víte, právě instantní káva, už kvůli svému způsobu výroby, na který jsem Vám posílal odkaz, odporuje Vašemu zdravému životnímu stylu. Věřte mi, že vím o čem píši. Přišel jsem se podívat na Vaše stránky a první co bylo, že jsem narazil na mléčný kávový recept, kde se používala instatní káva. Vźdyť jsme na stránkách www.toprecepty.cz, nemusí jít o špičkové suroviny, však jestli jste četla info o historii a výrobě rozpustné kávy, tak snad už mě chápete, prosím, znovu opakuji, vyzkuste si dát kávu v dobré kavárně a porovnejte, káva je opravdu jako víno, kde najdete spoustu chu´tových zážitků, není to jen povzbudivá hořká voda v podání chudé a sterilní rozpustné kávy, ano, má obrovskou výhodu, nedá téměř žádnou práci, je pohodlná při přípravě, pak se ale ptám, co pro Vás znamená káva?
Přeji Vám dobrou chuť a ještě jednou, nezlobte se na mě, myslím to upřímně a byl bych moc rád, abychom se nenechávali ohlupovat reklamou na nejmenovanou rozpustnou kávu, kterak si její aroma podmaňuje krásné mladé dámy, to mě moc uráží, proto jsem se rozhodl reagovat. Ještě jednou děkuji za Váš čas.Aleš Baloun
Přeji Vám dobrou chuť a ještě jednou, nezlobte se na mě, myslím to upřímně a byl bych moc rád, abychom se nenechávali ohlupovat reklamou na nejmenovanou rozpustnou kávu, kterak si její aroma podmaňuje krásné mladé dámy, to mě moc uráží, proto jsem se rozhodl reagovat. Ještě jednou děkuji za Váš čas.Aleš Baloun
15. 8. 2011 16:27
k.radulka: snad se na mě nebudete zlobit, když s Vámi nemohu souhlasit, překlad z italštiny znamená skvrnité mléko, ohřáté mléko převažuje, navrchu trochu pěny a skvnky udělá espresso, (prosím piccolo je "malý", ale s kávou tento výraz nemá nic společného, menší než espresso je ristretto), více najdete zde :
www.kavovysen.cz/vse-o-kave
nebo kdekoli jinde a jestli právě máte svojí kávičku, prosím, ne však rozpustnou neb tam se moje přání naprosto míjí účinkem, tak dobrou chuť
www.kavovysen.cz/vse-o-kave
nebo kdekoli jinde a jestli právě máte svojí kávičku, prosím, ne však rozpustnou neb tam se moje přání naprosto míjí účinkem, tak dobrou chuť
15. 8. 2011 16:11
nachos:Ano, v surovinách je psáno čerstvé plnotučné mléko nebo spešl. Mléčná pěna se dá našlehat i z polotučného, ale má velké bubliny a téměř neteče, je jako pěna do koupele. V nějaké reakci jsem posílal odkaz na video jak se dělá profesionální latte art. Věřte mi, že vím očem píšu, lascato má sice tuku jako plnotučné mléko, tedy 3,5%, ale to spešl z něj dělá vyšší obsah bílkovin, neboť ty jsou pro správnou jemnou mléčnou pěnu rozhodující.
Díky za komentář a dobrou chuť.
Díky za komentář a dobrou chuť.
15. 8. 2011 15:48
tohle kafíčko mám taky ráda a vůbec na to nemusíte mít nějaké spešl mléko, stačí normální plnotučné.
15. 8. 2011 14:37
na latté Machiato se dělá dvojité piccolo
15. 8. 2011 13:11
AlesBaloun: ne každý domů chce (nebo si může dovolit) kávovar. Variantu s instatní kávou jsem zmínila proto, že je pro většinu lidí nejdostupnější. Ti, kteří si potrpí na zrnkovou kávu (a přesto doma nemají kávovar), mohou použít kávu překapávanou nebo filtrovanou.
V "receptu" i komentářích propagujete váš eshop, což myslím odporuje zdejším pravidlům.
V "receptu" i komentářích propagujete váš eshop, což myslím odporuje zdejším pravidlům.
15. 8. 2011 11:04
sylwia.scorpio: Přeji dobrou chuť a dobré světlo..., jen doufám, že nepoužíváte rozpustnou kávu
15. 8. 2011 11:01
AlesBaloun:Aleši, latté je lahodné a mám ho moc ráda a jak ho vidím na tom obrázku, hned bych si dala, ale raději ti dám 4.boda
15. 8. 2011 10:29
Dovolila jsem si přidat fotku svého prvního pokusu, který má ovšem k dokonalosti daleko Chce to vychytat množství mléka a míru napěnění Snad někdy pořídím lepší obrázek - pokud to stihnu a kafíčko nebude dřív vypito
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 6 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 7 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 58 minutami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 2 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 2 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 3 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 3 hodinami
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
bohdana uvařila před 3 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se liší ristretto od espressa a proč piccolo v Itálii neexistuje? Seznamte se s nejznámějšími druhy kávových nápojů
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Pumpkin spice latte: Podzimní kávový hit připravíte doma za pouhých 22 Kč, v kavárně za něj „vysolíte“ až 150 Kč
Další recepty
Tématické fráze: late machiato výroba latté jak se dělá latté latte machiato latte recept jak udělat latte domácí příprava latté macchiato káva machiato domácí latté káva macchiato cafe machiato machiato jak vyrobit latté latte machiato recept jak vyrobit late machiato latte machiato příprava příprava latte kafe machiato jak našlehat mléko machiato příprava
Lattè macchiato
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JEBJ
19 názorů