Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lattè macchiato

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 3 min Doba přípravy: 3 min

3 min (3 min příprava)

15. 8. 2011 08:03

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie191 kJ / 46 kcal
Bílkoviny2,31 g
Tuky2,59 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 10 mg
Sodík 34 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy3,29 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

sylwia.scorpio

15. 8. 2011 19:03

Pane Baloune, děkuji a oplácím přání dobrého světla ;-)
Rozpustnou ne-e :no: Ale čerstvě namleto bohužel také nebylo...

AlesBaloun

15. 8. 2011 16:57

Klariska:Dobře tedy. Děkuji za Váš názor. Jen jsem se Vám snažil dát vysvětlující informace. Mám rád, když vím proč.
Aleš Baloun

AlesBaloun

15. 8. 2011 16:53

nachos:Perfektní.To jsem rád.Díky.

Klariska Klariska

15. 8. 2011 16:18

AlesBaloun: Milý Aleši, jak už jsem vám psala v odpovědi na soukromý vzkaz, kávu léta nepiju. Ani instatní, ani jinou. S dovolením to nebudu kvůli vám měnit. Nezlobte se na mě, myslím to upřímně a byla bych moc ráda, abychom se nenechávali ohlupovat do "receptu" zaobalenou reklamou na nejmenovaný eshop s kávou.

rebeka rebeka

15. 8. 2011 16:00

ať je to jak chce,foto je exkluzivní:-K:yes:

nachos

15. 8. 2011 15:59

AlesBaloun:
to nebyl útok na vás, vím jak se dělá latte, jeden čas jsem se živila jako barista :-)

AlesBaloun

15. 8. 2011 15:41

Klariska: Víte, právě instantní káva, už kvůli svému způsobu výroby, na který jsem Vám posílal odkaz, odporuje Vašemu zdravému životnímu stylu. Věřte mi, že vím o čem píši. Přišel jsem se podívat na Vaše stránky a první co bylo, že jsem narazil na mléčný kávový recept, kde se používala instatní káva. Vźdyť jsme na stránkách www.toprecepty.cz, nemusí jít o špičkové suroviny, však jestli jste četla info o historii a výrobě rozpustné kávy, tak snad už mě chápete, prosím, znovu opakuji, vyzkuste si dát kávu v dobré kavárně a porovnejte, káva je opravdu jako víno, kde najdete spoustu chu´tových zážitků, není to jen povzbudivá hořká voda v podání chudé a sterilní rozpustné kávy, ano, má obrovskou výhodu, nedá téměř žádnou práci, je pohodlná při přípravě, pak se ale ptám, co pro Vás znamená káva?
Přeji Vám dobrou chuť a ještě jednou, nezlobte se na mě, myslím to upřímně a byl bych moc rád, abychom se nenechávali ohlupovat reklamou na nejmenovanou rozpustnou kávu, kterak si její aroma podmaňuje krásné mladé dámy, to mě moc uráží, proto jsem se rozhodl reagovat. Ještě jednou děkuji za Váš čas.Aleš Baloun

AlesBaloun

15. 8. 2011 15:27

k.radulka: snad se na mě nebudete zlobit, když s Vámi nemohu souhlasit, překlad z italštiny znamená skvrnité mléko, ohřáté mléko převažuje, navrchu trochu pěny a skvnky udělá espresso, (prosím piccolo je "malý", ale s kávou tento výraz nemá nic společného, menší než espresso je ristretto), více najdete zde :
www.kavovysen.cz/vse-o-kave
nebo kdekoli jinde a jestli právě máte svojí kávičku, prosím, ne však rozpustnou neb tam se moje přání naprosto míjí účinkem, tak dobrou chuť

AlesBaloun

15. 8. 2011 15:11

nachos:Ano, v surovinách je psáno čerstvé plnotučné mléko nebo spešl. Mléčná pěna se dá našlehat i z polotučného, ale má velké bubliny a téměř neteče, je jako pěna do koupele. V nějaké reakci jsem posílal odkaz na video jak se dělá profesionální latte art. Věřte mi, že vím očem píšu, lascato má sice tuku jako plnotučné mléko, tedy 3,5%, ale to spešl z něj dělá vyšší obsah bílkovin, neboť ty jsou pro správnou jemnou mléčnou pěnu rozhodující.
Díky za komentář a dobrou chuť.

nachos

15. 8. 2011 14:48

tohle kafíčko mám taky ráda a vůbec na to nemusíte mít nějaké spešl mléko, stačí normální plnotučné.

k.radulka k.radulka

15. 8. 2011 13:37

na latté Machiato se dělá dvojité piccolo;-)

Klariska Klariska

15. 8. 2011 12:11

AlesBaloun: ne každý domů chce (nebo si může dovolit) kávovar. Variantu s instatní kávou jsem zmínila proto, že je pro většinu lidí nejdostupnější. Ti, kteří si potrpí na zrnkovou kávu (a přesto doma nemají kávovar), mohou použít kávu překapávanou nebo filtrovanou.

V "receptu" i komentářích propagujete váš eshop, což myslím odporuje zdejším pravidlům.

Aleš Baloun

15. 8. 2011 10:04

sylwia.scorpio: Přeji dobrou chuť a dobré světlo..., jen doufám, že nepoužíváte rozpustnou kávu ;-)

Bibinka Bibinka

15. 8. 2011 10:01

AlesBaloun:Aleši, latté je lahodné a mám ho moc ráda a jak ho vidím na tom obrázku, hned bych si dala, ale raději ti dám 4.boda:yes:

sylwia.scorpio

15. 8. 2011 09:29

Dovolila jsem si přidat fotku svého prvního pokusu, který má ovšem k dokonalosti daleko :-D Chce to vychytat množství mléka a míru napěnění ;-) Snad někdy pořídím lepší obrázek - pokud to stihnu a kafíčko nebude dřív vypito :-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: late machiato výroba latté jak se dělá latté latte machiato latte recept jak udělat latte domácí příprava latté macchiato káva machiato domácí latté káva macchiato cafe machiato machiato jak vyrobit latté latte machiato recept jak vyrobit late machiato latte machiato příprava příprava latte kafe machiato jak našlehat mléko machiato příprava

Suroviny: káva, mléko plnotučné

TopRecepty.cz

Lattè macchiato

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JEBJ