Nutriční hodnoty (Jablečná bábovka s medem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 422 kJ / 2 013 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,04 g |
| Tuky | 111,52 g |
| – nasycené | 31,99 g |
| – nenasycené | 68,82 g |
| –– mononenasycené | 50,33 g |
| –– polynenasycené | 18,49 g |
| ––– omega 3 | 4,58 g |
| Vláknina | 16,41 g |
| Cholesterol | 877 mg |
| Sodík | 405 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 193,92 g |
| – cukry | 41,56 g |
| ––– laktóza | 2,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2-3 2-3 jablka nakrájená na malinké kostičky | Jablko čerstvé | 375 g |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 1/2 dl 1/2 dl oleje | Olej řepkový | 50 ml |
| 1 dl 1 dl šlehačky | Šlehačka 35% | 100 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 5 5 polévkových lžic medu | Med nepasterovaný | |
| 5 5 polévkových lžič cukru | Cukr bílý | |
| 1 lžička 1 lžička kakaa (nemusí být) | Kakao prášek | 3 g |