Nutriční hodnoty (Jablkový vláčný koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 21 345 kJ / 5 102 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 36,63 g |
| Tuky | 252,78 g |
| – nasycené | 133,62 g |
| – nenasycené | 105,83 g |
| –– mononenasycené | 92,26 g |
| –– polynenasycené | 13,57 g |
| ––– omega 3 | 1,17 g |
| Vláknina | 26,03 g |
| Cholesterol | 1,62 g |
| Sodík | 507 mg |
| Sůl | 1,32 g |
| Sacharidy | 482,69 g |
| – cukry | 287,69 g |
| ––– laktóza | 1,84 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 230 g 230 g másla | Máslo kravské | 230 g |
| 200 g 200 g přírodního cukru | Xylitol | 200 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 450 g 450 g jablek | Jablko čerstvé | 450 g |
| citronová šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 3 lžíce 3 lžíce mletých lískových oříšků | Lískový ořech mletý | 45 g |
| 1 lžíce 1 lžíce skořice | Skořice ceylonská | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce přírodního cukru | Xylitol | 30 g |