Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 580 kJ / 2 529 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,99 g |
Tuky | 5,38 g |
Vláknina | 31,02 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,70 g |
Sůl | 16,79 g |
Sacharidy | 554,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na vývar očistíme, omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou (lehce nad uroven masa), přivedeme k varu, ztlumime na minimum a pozvolna vaříme 1 hodinu.
Krok 2: Než se uvaří vývar, připravíme si suroviny na rizoto. Lilek a brambory po očistěni nakrájíme na větší kostky, mrkev na silné proužky. Květák rozdělíme na růžičky. Lilek osolíme a necháme 20 minut vypotit.
Krok 3: Mezitím všechnu syrovou zeleninu osmažíme ve větší vrstvě oleje dozlatova.
Krok 4: Stejným způsobem osmažíme i vypocený lilek. Osmaženou zeleninu přendáme na papirový ubrousek, necháme okapat přebytečný olej.
Krok 5: Z uvařeného vývaru vyndáme kousky kuřete a cibuli, necháme okapat. Vývar přecedíme.
Krok 6: Částečně zchladlá kuřecí stehna osmažíme stejnym zpusobem, jako jsme smažili zeleninu, dozlatova. Přendáme na papirový ubrousek a necháme odkapat tuk.
Krok 7: Rýži důkladně propláchneme studenou i teplou vodou, dáme do hrnce s vyššim okrajem, přidáme osmaženou zeleninu, cibuli z vývaru, koření, sůl, promicháme a zalijeme kuřecím vývarem (lehce nad úroveň zeleniny a rýže). Dle potřeby dále podléváme vývarem. Pod pokličkou vaříme do změknutí rýže cca 40 minut. Behem vareni asi 2x promichame.
Krok 8: Nakonec přidáme osmažená kuřecí stehna.
Podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Zveřejněno 1. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Arabské rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YqQK
Moje poznámka
Arabské rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YqQK
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 10 minutami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 51 minutami
Dalgona sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 19 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 3 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 3 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 10 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 11 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 12 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 12 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 14 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 15 hodinami
Vepřové na houbách
Sahula před 15 hodinami
Tématické fráze:
arabske recepty,
cizokrajná zelenina,
cizokrajné recepty,
lilek rizoto,
rizoto lilek,
rizoto s lilkem,
lilkové rizoto,
rizoto s kořenovou zeleninou,
lilek rizotzo,
rizoto z lilku,
cizokrajná kořenová zelenina,
cizokrajná kořenová zelenina,
cizokrajný recept,
arabské kuřecí rizeto,
risoto s lilkem,
arabská zelenina,
české rizoto recepty,
arabské jídlo a suroviny,
lilkove risoto,
rizoto recept
Suroviny:
stehno kuřecí,
mrkev,
cibule,
česnek,
celer řapíkatý,
nať petrželová,
sůl,
pepř celý,
mrkev,
květák,
lilek,
brambory,
rýže,
koření 7 koření,
olej,
sůl
Komentáře (20)
Geranium je výtažek získaný z pelargonií, zíráááám