Arabské rizoto

aisha Kuchařka: aisha

Doba přípravy: 2 hodiny Drůbeží maso 19 názorů

Suroviny

Na vývar:
8 ks kuřecích stehen (pouze dolní špalíčky)
1 mrkev
1 větší cibule
3 stroužky česneku
kousek řapíkatého celeru
petrželová nať
2 lžičky soli
celý pepř
Na rizoto:
5 mrkví
1 menší květák
1 lilek
3 střední brambory
2,5 hrnku rýže
1 vrchovatá lžička koření 7 koření (lze nahradit mletou směsí hřebíčků, pepře, bílého pepře, nového koření, skořice, římského kmínu a špetkou kari)
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na vývar očistíme, omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou (lehce nad uroven masa), přivedeme k varu, ztlumime na minimum a pozvolna vaříme 1 hodinu.

  2. Než se uvaří vývar, připravíme si suroviny na rizoto. Lilek a brambory po očistěni nakrájíme na větší kostky, mrkev na silné proužky. Květák rozdělíme na růžičky. Lilek osolíme a necháme 20 minut vypotit.

  3. Mezitím všechnu syrovou zeleninu osmažíme ve větší vrstvě oleje dozlatova.

  4. Stejným způsobem osmažíme i vypocený lilek. Osmaženou zeleninu přendáme na papirový ubrousek, necháme okapat přebytečný olej.

  5. Z uvařeného vývaru vyndáme kousky kuřete a cibuli, necháme okapat. Vývar přecedíme.

  6. Částečně zchladlá kuřecí stehna osmažíme stejnym zpusobem, jako jsme smažili zeleninu, dozlatova. Přendáme na papirový ubrousek a necháme odkapat tuk.

  7. Rýži důkladně propláchneme studenou i teplou vodou, dáme do hrnce s vyššim okrajem, přidáme osmaženou zeleninu, cibuli z vývaru, koření, sůl, promicháme a zalijeme kuřecím vývarem (lehce nad úroveň zeleniny a rýže). Dle potřeby dále podléváme vývarem. Pod pokličkou vaříme do změknutí rýže cca 40 minut. Behem vareni asi 2x promichame.

  8. Nakonec přidáme osmažená kuřecí stehna.
    Podáváme s kopečkem zakysané smetany.

Poznámka

Pokud zbyde vývar, mně vždy trochu zbyde, můžeme udělat drůbeží polévku. Nakrájíme uvařený řapíkatý celer a mrkev (z vývaru), přidáme maso z jednoho stehýnka a zvlášť uvařené vlasové nudle.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Arabské rizoto

  • Radulinka6 Radulinka6(neregistrovaný)

    Určitě to zítra vyzkouším,všechny ingredience mám,rizoto milujeme,tak to zkusím podle tebe.Dám zítra vědět,jak chutnalo.:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jůů:-Oto je paráda a foto moc krásné:-K+11:-p:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Taky se těším na další izraelské recepty;-). Já bych si dala tohle i bez toho kuřete.:yes:

    Odpovědět

  • rimanka rimanka

    mnam...o víkendu to uvařím. bylo by super, kdybyste sem dala víc takovýchto cizokrajných receptů. ve vašem profilu jsem si přečetla, že žijete v izraeli. tak se budu t´ěšit na další jídla od vás a zdravím do dálavy.

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    spagetka: Smesi sedmi koreni u nas existuje vice druhu, ale tato je ma nejoblibenejsi, jinou nepouzivam.

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    :-O:-O to by mi určitě moc chutnalo :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    aisha: supééér, to půjde doma smíchat :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    spagetka: U nas se hodne pouziva voda z ruzi. Pouziva se na pripravu moucniku a v lekarstvi.

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    spagetka: Doplnila jsem to koreni, slozeni je trochu jine nez pises.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jé prosímtě to koření - je to tohle? Nebo dej prosím složení toho 7 koření, ale na webu jsem našla toto - Kokosový olej, máslo Karité, vonné esence: 7 koření (Geranium, zázvor, skořice, anýz, hřebíček, kardamom a růže). Bez parabenu.
    Geranium je výtažek získaný z pelargonií, zíráááám :-O:-O:-O:-O- jukněte http://www.spektrumzdravi.cz/diagnoza/stres/gerani...

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: Je ochuceno vyvarem, pak osmazeno, takze trosku s kurcickou. V kombinaci s rizotem a zakysankou nam takhle chutna ;-);-)

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    To je hodně zajímavý, já dělám rizoto se zeleninou kořenovou, dávám zeleniny hodně, ale tohle je něco jiného. U nás bylo rizoto na konci minulého týdne, tak teď honem né, ale příště vyzkouším to tvoje, už ho mám vytištěný.:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    aisha: To má to kuřecí stehno po uvaření ješté nějakou chuť??? :-(

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    Vsem moc dekuji za komentare..:-K:-K

    Odpovědět

  • misza misza

    Moc hezký recept.:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: arabske recepty cizokrajná zelenina cizokrajné recepty lilek rizoto rizoto lilek rizoto s lilkem lilkové rizoto rizoto s kořenovou zeleninou lilek rizotzo rizoto z lilku cizokrajná kořenová zelenina cizokrajná kořenová zelenina cizokrajný recept arabské kuřecí rizeto risoto s lilkem arabská zelenina české rizoto recepty arabské jídlo a suroviny lilkove risoto rizoto recept

Zapomněl/a jsem heslo