Oranžmisu

Suroviny

Na piškot na malý plech:
3 celá vejce
3PL cukru krupice
3PL polohrubé mouky
na špičku nože prášku do pečiva
Na krém:
2x smetana na vaření
1x pudink bez vaření
2 pomeranče
Na ozdobu:
plátek pomeranče
proužky kůry z omytého pomeranče

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a cukr vyšleháme do bělavé husté pěny, která dělá až špičky.Lehce vmícháme mouku s práškem a naneseme na vystříkaný plech. Pečeme na 170°C cca 10-15 minut dle trouby.

  2. Smetany vyšleháme s pudinkovým práškem. Přidáme šťávu z pomeranče a zbylou dužinu z lisu i pomocí lžičky z vnitřku kůry. Druhý pomeranč spaříme i s kůrou horkou vodou a důkladně omyjeme.

  3. Nastrouháme kůru z půlky pomeranče. Ze zbylé kůry naděláme řezátkem na kůru ozdobné proužky. Druhý pomeranč také vymačkáme.

  4. Šťávu si dáme do hrnečku a přidáme lžíci moučkového cukru, lžíci vody nebo džusu a vzniklým sirupem důkladně provlhčíme upečený piškot,rozdělený do skleniček, nebo misek.

  5. Zbylou dužinu jak z lisu, tak z kůry opět přidáme ke krému. Nakropený piškot ozdobíme kousky pomeranče, naneseme krém a vršek dozdobíme kůrou a plátkem pomeranče. Necháme odležet.

Poznámka od kuchařky

Dělala jsem manželovi klasické tiramisu, ale dcery chuť kafe a rumu nemusej, tak jsem jim to vymyslela takhle. Chutná to příjemně svěže;-)

Vzorek již byl ochutnán a pochválen-hurá ;-)

Komentáře k receptu Oranžmisu

Tématické fráze: rozdělení moučníků pomeranč - recepty viktoriánský styl v bydlení pomeranč jako moučník