Nutriční hodnoty (Poctivá česká koprovka podle hospodských receptur)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 024 kJ / 723 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,63 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,68 g |
Tuky | 36,27 g |
– nasycené | 23,18 g |
– nenasycené | 12,10 g |
–– mononenasycené | 10,56 g |
–– polynenasycené | 1,54 g |
––– omega 3 | 0,28 g |
Vláknina | 1,15 g |
Cholesterol | 112 mg |
Sodík | 4,25 g |
Sůl | 10,60 g |
Sacharidy | 80,24 g |
– cukry | 61,77 g |
––– laktóza | 18,92 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
25 g 25 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
200 ml 200 ml masového vývaru (z hovězích a telecích kostí a kořenové zeleniny) | Vývar masový | 200 ml |
320 ml 320 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 320 ml |
80 g 80 g smetany | Smetana kravská sladká 12% | 80 ml |
40 ml 40 ml převařeného horkého octa | Ocet lihový | 40 ml |
40 g 40 g cukru | Cukr bílý | 40 g |
20 g 20 g sterilovaného kopru (zbaveného nálevu) | Kopr nať sterilovaná | 20 g |
10 g 10 g soli | Sůl mořská | 10 g |