Nutriční hodnoty (Poctivá česká koprovka podle hospodských receptur)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 024 kJ / 723 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,63 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,68 g |
| Tuky | 36,27 g |
| – nasycené | 23,18 g |
| – nenasycené | 12,10 g |
| –– mononenasycené | 10,56 g |
| –– polynenasycené | 1,54 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 1,15 g |
| Cholesterol | 112 mg |
| Sodík | 4,25 g |
| Sůl | 10,60 g |
| Sacharidy | 80,24 g |
| – cukry | 61,77 g |
| ––– laktóza | 18,92 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
| 25 g 25 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| 200 ml 200 ml masového vývaru (z hovězích a telecích kostí a kořenové zeleniny) | Vývar masový | 200 ml |
| 320 ml 320 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 320 ml |
| 80 g 80 g smetany | Smetana kravská sladká 12% | 80 ml |
| 40 ml 40 ml převařeného horkého octa | Ocet lihový | 40 ml |
| 40 g 40 g cukru | Cukr bílý | 40 g |
| 20 g 20 g sterilovaného kopru (zbaveného nálevu) | Kopr nať sterilovaná | 20 g |
| 10 g 10 g soli | Sůl mořská | 10 g |