Nutriční hodnoty (Salát z mangoldu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 293 kJ / 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,23 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,63 g |
Tuky | 25,04 g |
– nasycené | 15,02 g |
– nenasycené | 8,72 g |
–– mononenasycené | 6,60 g |
–– polynenasycené | 2,12 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 46,47 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,20 g |
Sacharidy | 36,75 g |
– cukry | 20,81 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
12 12 velkých listů mangoldu (i se stonkem) | Mangold | |
2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
200 ml 200 ml kysané smetany (nebo jogurt) | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
bílý mletý pepř | Pepř bílý mletý | |
krutony | Krutony |