Nutriční hodnoty (Špagety s chutnou omáčkou z uzených stehen a hub)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 654 kJ / 3 024 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 65,20 g |
| Tuky | 142,88 g |
| – nasycené | 68,39 g |
| – nenasycené | 68,14 g |
| –– mononenasycené | 57,43 g |
| –– polynenasycené | 10,72 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 32,50 g |
| Cholesterol | 130 mg |
| Sodík | 2,51 g |
| Sůl | 6,23 g |
| Sacharidy | 342,18 g |
| – cukry | 19,83 g |
| ––– laktóza | 8,23 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 balíček 1 balíček špaget nebo jiné těstoviny Fetuccine, Pene | Špagety pšeničné | 500 g |
| 200 g 200 g hlívy ústřičné nebo jiné houby | Hlíva ústřičná syrová | 200 g |
| 2 2 menší uzená kuřecí stehna | Stehno kuřecí s kůží uzené | |
| 1 1 malá cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 150-200 ml 150-200 ml plnotučného mléka nebo smetany 12% | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 175 ml |
| 150 g 150 g gazdovské slaniny | Špek | 150 g |
| 2 2 tavené sýry | Sýr tavený | |
| strouhaný sýr - Parmezán | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| 1 ČL 1 ČL nasekané bazalky | Bazalka čerstvá | |
| vývar z kostí z uzených stehen | Vývar vepřový |