Nutriční hodnoty (Vídeňský salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 842 kJ / 918 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,86 g |
| Tuky | 27,89 g |
| – nasycené | 1,91 g |
| – nenasycené | 23,89 g |
| –– mononenasycené | 16,92 g |
| –– polynenasycené | 6,98 g |
| ––– omega 3 | 2,18 g |
| Vláknina | 25,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 236 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 138,60 g |
| – cukry | 15,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g brambor | Brambor zimní | 750 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| čerstvá pažitka (dle chuti) | Pažitka čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce plnotučné hořčice (nebo dijonské) | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 100-150 ml 100-150 ml vody (dle potřeby) | Voda | 125 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý |