Nutriční hodnoty (Bramborové lívanečky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 387 kJ / 1 287 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,30 g |
| Tuky | 60,07 g |
| – nasycené | 26,10 g |
| – nenasycené | 22,86 g |
| –– mononenasycené | 19,13 g |
| –– polynenasycené | 3,72 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 11,99 g |
| Cholesterol | 1,13 g |
| Sodík | 568 mg |
| Sůl | 1,19 g |
| Sacharidy | 122,29 g |
| – cukry | 20,06 g |
| ––– laktóza | 14,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor uvařených ve slupce | Brambor zimní | 500 g |
| 250 ml 250 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 3 PL 3 PL polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 33 g |
| jarní cibulky ( já použila bílou část ze 3 cibulek) | Cibulka jarní čerstvá | |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej na smažení | Olej řepkový |