Králík načerno

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: v tlakovém hrnci cca 25 min 2 porce Jiné maso 18 názorů

Suroviny

2 králičí stehna
1 cibule
(150 g kořenové zeleniny)
mrkev
petržel
celer
4-5 ks sušených švestek
1-2 lžíce strouhaného perníku
1 dcl červeného vína
20 g rozinek
70 g nasekaných a opečených mandlí
sůl
pepř
2 kuličky nového koření
2 kuličky pepře
2 kuličky jalovce
1 bobkový list
olej
voda na podlití
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Naporcovaného králíka opečeme na oleji. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou zeleninu na tenké nudličky a společně osmahneme na rozpáleném oleji dohněda.

  2. Přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, jalovec, sušené švestky a opečené králičí maso, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  3. Pak maso vyjmeme, omáčku zahustíme perníkem, přilijeme červené víno a krátce povaříme. Nakonec omáčku přecedíme a přidáme do ní nasekané a opečené mandle a rozinky. Podáváme s knedlíkem, gnochi, podle chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 71 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík načerno

  • zdena zdena(neregistrovaná)

    pěkný:yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella

    tejaja: Na tohle množství masa bych dala 1 mírně navršenou lžíci povidel. Množství záleží na chuti každého a přidat můžeš vždycky :-D Teprve povidla tomu dodají tu správnou sladkokyselou příchuť.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Hella: Helka, koľko povidel dávaš?

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Aby byla omáčka černá, musí do ní přijít povidla. U nás to je štědrovečerní jídlo a jíme pouze s chlebem.

    Odpovědět

  • pilatka3: Děkuji, to mám radost :-) Každý si může tu omáčku dochutit podle sebe. Já přidala trošinku medu a citronové šťávy, ale nemusí být :-)

    Odpovědět

  • pilatka3 pilatka3(neregistrovaný)

    Dnes jsem ho tak dělala a ten se dá jíst, necítím tam králičinu - tu nemusím!!!Dobrý recept!!Rodinka chválila.:-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes: moc pěkné:-K

    Odpovědět

  • casino:"Díky, v rcc jsem opravila" :-D :-D :-D

    Odpovědět

  • casino casino

    Anna Kocikova:
    No, možná kdyby Jana Remkova: napsala "Díky, v rcc jsem opravila", tak by vám psaní ušetřila...;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    To je lahoda už jen od pohledu,mňam:-p:yes::-K

    casino:150g nasekaných a opečených mandli?Já v surovinách vidím 70 g:-O:-8

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Jani, to je prostě velká dobrota:yes::-D krásné foto;-)

    Odpovědět

  • casino: asi;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    "150g nasekaných a opečených mandlí":-?:-O
    To je asi jako s tím kořením, že...;-)

    Odpovědět

  • maris maris

  • Ivana Ch: No, víš, já dělala vlastně jedno stehno, to druhé, pro sebe jinak a tak jsem to koření tak nějak podělila :-). Na 1 stehno to stačí. ;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: černá omáčka z králíka načerno kralik na černo králík recepty recepty králík na černo kraliknacerno nudličky z králíka králík na černo recept omacka nacerno recept kralik kralik recept černá omáčka s králíkem králík na černo knedlík foto černa omačka vanoční z kralika načerno s mandlemi cerna omacka z kralia top recepty kralik top recepty králík na černo recepty s kralikem recepty na kralika nudlicky