Nutriční hodnoty (Jahodový dort s mléčnou rýží)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 701 kJ / 2 558 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,92 g |
| Tuky | 106,25 g |
| – nasycené | 50,65 g |
| – nenasycené | 52,98 g |
| –– mononenasycené | 45,55 g |
| –– polynenasycené | 7,43 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 23,00 g |
| Cholesterol | 236 mg |
| Sodík | 310 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 336,90 g |
| – cukry | 241,30 g |
| ––– laktóza | 37,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g mletých lískových oříšků | Lískový ořech mletý | 50 g |
| 125 g 125 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 125 g |
| 75 g 75 g cukru krupice | Cukr bílý | 75 g |
| 75 g 75 g změklého másla | Máslo kravské | 75 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| na špičku nože na špičku nože prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 250 g 250 g instantní mléčné rýže | ||
| 2 sáčky 2 sáčky červeného želé | Želatina cukrářská | |
| 2 sáčky 2 sáčky vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 16 g |
| 2 sáčky 2 sáčky ztužovače šlehačky | Ztužovač šlehačky | 20 g |
| 750 ml 750 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 750 ml |
| 750 g 750 g jahod | Jahody čerstvé | 750 g |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 48 g |
| 2 2 šlehačky | Šlehačka 35% |