

Batátové bramboráčky
Suroviny 2 porce
- 400 g batátů - oloupané, nastrouhané
- 3 vejce
- cca 1,5 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř mletý
- majoránka
- česnek
- olej na smažení
- ubrousky na okapání
Postup přípravy receptu
Očištěné batáty nastrouháme, lze strouhat najemno i nahrubo. Brambory vzhledem k nasládlé chuti kořeníme více než klasické brambory na bramboráky, ale kdo raději jemnější chuť, tak nepřidává nic víc než obvykle.
Nastrouhané batáty zaprášíme moukou, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, strouhaný česnek, rozšlehaná vejce a dobře promícháme. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova menší placičky, které pokládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Pak ihned podáváme.
Pro obměnu můžeme k nastrouhaným bramborám přidat strouhaný sýr, slaninu, pár lžiček zakysané smetany + vejce navíc, nebo do směsi přidat kari koření či nasekané bylinky dle chuti.
Lze je použít i jako přílohu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Batátové bramboráčky
K receptu nejsou žádné komentáře.