Nutriční hodnoty (Domácí francouzská polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 567 kJ / 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,66 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,26 g |
Tuky | 28,83 g |
– nasycené | 12,93 g |
– nenasycené | 13,40 g |
–– mononenasycené | 10,47 g |
–– polynenasycené | 2,94 g |
––– omega 3 | 0,14 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 291 mg |
Sodík | 408 mg |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 9,78 g |
– cukry | 2,37 g |
––– laktóza | 1,95 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2,5 dl 2,5 dl silného vývaru ( kuřecí, hovězí...) | Vývar hovězí | 250 ml |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
3 dkg 3 dkg nastrouhaný sýr eidam (ementál nebo podobný sýr. Nejlepší je s modrým sýrem Rokfór. Niva stačí) | Sýr kravský tvrdý 30% | 30 g |
1 lžička 1 lžička sádla (stačí i půl) | Sádlo vepřové | 15 g |
Majoránka podle chuti | Majoránka sušená | |
chleba (Osmažené kostičky kostičky ) | Chléb pšeničný kváskový | |
pažitka ( Nasekané bylinky) | Pažitka čerstvá |