Nutriční hodnoty (Majonéza z vařených žloutků)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 424 kJ / 2 252 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 243,98 g |
| – nasycené | 20,13 g |
| – nenasycené | 209,22 g |
| –– mononenasycené | 148,65 g |
| –– polynenasycené | 60,57 g |
| ––– omega 3 | 18,52 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 638 mg |
| Sodík | 39 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 3,14 g |
| – cukry | 0,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 žloutky z natvrdo uvařených vajec | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 1 žloutek syrový | Vaječný žloutek | 23 g |
| 2-2,5 dl 2-2,5 dl oleje | Olej řepkový | 225 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 lžíce 1 lžíce citrónové šťávy (nebo octa) | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| několik lžic několik lžic vývaru (nebo mléka) | Vývar masový |