Nutriční hodnoty (Majonéza z vařených žloutků)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 9 424 kJ / 2 252 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,04 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 243,98 g |
– nasycené | 20,13 g |
– nenasycené | 209,22 g |
–– mononenasycené | 148,65 g |
–– polynenasycené | 60,57 g |
––– omega 3 | 18,52 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 3,14 g |
– cukry | 0,90 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 žloutky z natvrdo uvařených vajec | Vaječný žloutek | 46 g |
1 1 žloutek syrový | Vaječný žloutek | 23 g |
2-2,5 dl 2-2,5 dl oleje | Olej řepkový | 225 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 lžíce 1 lžíce citrónové šťávy (nebo octa) | Šťáva z citrónu | 15 ml |
několik lžic několik lžic vývaru (nebo mléka) | Vývar masový |