Jahůdkové tiramisu

2Denisa4 Kuchařka: 2Denisa4

Doba přípravy: cca 40 min 5-6 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 33 názorů

Suroviny

2 pomazánková másla
1 zakysaná smetana
1 šlehačka na šlehání
1 vanilkový cukr
moučkový cukr
káva (silná,vychlazená)
piškoty
rum
vaječný koňak nebo Baileys
jahody
kakao
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pomazánková másla dáme do mísy společně se zakysanou smetanou, přidáme vanilkový cukr, podle chuti vaječný koňak nebo baileys. Vše zamícháme dohromady ( můžete ručně ale nejlépe šlehačem, pozor aby jste to nepřešlehali, může se to zdrcnout!!! ).

  2. Poté si vyšleháme šlehačku a přidáme ke směsi, podle chuti ještě můžeme přidat vanilkový cukr. Dáme do ledničky vychladit.

  3. Dále si vezmeme vychlazenou kávu a přidáme do ní rum, já dávám od oka, tak cca 3 - 4 lžíce. Piškoty namočíme a klademe do misek. Na piškoty dáme krém, ten překryjeme vrstvou jahod ( krájím je na plátky), dáme vrstvu namočených piškotů, jahody a krém. Nahoře krém posypeme kakaem, ozdobíme jahůdkou a hurá vychladit do lednice.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 715 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahůdkové tiramisu

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    casino: Nevim o co Vam jde, ale kdyz to nekomu chutna, tedy pomazankove maslo + zakysana smetana, proc si to nemuze udelat?
    Kazdy z nas ma jine chute, tak to respektujte.
    Nedavno, abych Vam nekrivdila, jsem udelala malou ochutnavku Vasich rajcat s bananem, cesnekem a medem. Nechutnalo mi, ac treba Vam a tejaje chutnalo, ale tim to zvadlo, smitec. Jeste dodam, ze banany nijak moc nemusim, mozna proto. Kdo jsem ja, abych nekoho presvedcovala, co je dobre a co ne.
    Chcete-li polemizovat o nazvu receptu prosim, ale chut je vec ryze individualni, toz nechte lidi zit a pojidat to, co jim chutna.

    Odpovědět

  • casino casino

    :-)):-)):-))
    …proboha co to furt mícháš???

    No, zakysanku s pomazánkovým…

    Próóóč? Kyselicu sme měli tůůůhle!

    To není na polívku ale na tiramisu podle jedné nedoštudované…

    Proboha, ses už úplně zbláznil, nebo máš zase jenom virózu jak bimbo!? Kdo si myslíš, že to bude jíst? Pomazánkové je kyselé samo o sobě a ta smetana to má už v názvu. Ta študentka asi neví co je to mascarpone! A co že to študuje? Né náhodou veterinu? …už´s tam dal vanilku? Neééé? Príííma! Hoď na to vavřín, abych nebyla sprostá, a uvař zasejc tu vééébornó zelňačku podle starýho Habany, tam se to ztratí, jako když najdeš…

    Jak řekla, tak udělal…
    Ta véééborná zelňačka jest zde:
    http://www.toprecepty.cz/recept/37993-zelnacka-pod...

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    tak tuhle dobrůtku také dělám:yes::-D šlehám vše dohromady, používám různé ovoce, někdy i kompotované, které nechám okapat a ve šťávě namáčím piškoty;-) je to opravdu móóóc dobré a rychlé na přípravu:-p

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Krásné a jistě a moc dobré a je mi jedno jak se tato dobrota jmenuje, hlavně, že je to dobrota:yes:

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Určitě dobré a taky pěkné, líbí se moc, je dietnější než z mascarpone a ukládám:yes::-)):-D

    Odpovědět

  • Já (neregistrovaný)

    Jen jednou jsem ochutnal tiramisu z pomazánkového másla a děkuji, nikdy více. Tvrdit že rozdíl mezi mascarpone a pomazánkovým máslem nikdo nepozná je hloupost.

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Coleta:tak,tak...souhlasím,jde o recept a ne o studium,mně osobně se recept zamlouvá a určitě ho vyzkouším,mascarpone občas koupím, pomazánkové máslo také používám,je levnější a většinou to nikdo nepozná:-Dpřipadá mně že moučník je lehčí a chutnější.Proč tu prezentovat drahé suroviny,když jde uvařit-upéct z levnějších a je stejně dobré,možná i chutnější...Poslední dobou mám dojem,že tu jsou rejpálkové jako v pořadu Prostřeno,ale tam hrají o tisíce,kdežto tady o nic,tak proč?

    Odpovědět

  • Kruela Kruela

    Nic proti pomazánkovému máslu :-), ale pak by se to němělo jmenovat Tiramisu.:-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    chocolate: myslím, že ne, pokud je někdo dostatečně soudný a jen si nebičuje své ego;-):-D

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    hosta:My jsme také prd gurmeti-choceňské pomazánkové, šlehačka a zakysanka s vanilkovým cukrem nám chutná více než mascarpone se žloutky a sněhem.A je mi jasné, že dostanu kartáč...;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Pomazánkové máslo se zakysankou a šlehačkou může být výborné, já na tiramisu také dávám pomazánkovému máslu přednost - spíš kvůli chuti než ceně, recept si ukládám, použiji spíš cukrářské dlouhé piškoty, ty normální nějak nemusím - hezký recept i prezentace:-):yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Coleta:Souhlasím:-K.Deni je milá a já se těším na další recepty.

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Ach jo, ubohost nad ubohost. Nechcete vědět ještě velikost spodního prádla autorky? Je to trapné, vést tady takové výslechy v souvislosti s vysvětlením receptu. To se tady bude už vysvětlovat a ospravedlňovat vzdělání?

    Kočko, tobě přeji, aby tě neopustila chuť po tomto extempóre vkládat recepty. A jinak k receptu. Já osobně tiramisu raději z pomazánkového másla než mascarpone, protože je méně tučné.

    Casino k Vám asi tolik, jde o variabilní recept, takže kde je problém. Autorka nepíše nic o tom, že jde o pravé italské..ono se najednou objeví mascarpone, ocet balzamiko a všichni jsou najednou gurmeti, že?:-D

    Odpovědět

  • Mamba Mamba(neregistrovaná)

    tak já ti to vysvětlím chcéééš???
    dokonce ti k tomu udělám stručný výcuc informací a jako bonus přidám odkaz..aby si se mohla přesvědčit.. aby už nevznikaly ruchy jako typu mlékárenská = zemědělka .. tak tedy :
    Současná vzdělávací nabídka:

    Střední průmyslová škola mlékárenská nabízí absolventům základních škol studium čtyřletých maturitních oborů 29-41-M/01Technologie potravin (s profilací Zpracování mléka) a obor 29-42-M/01 Analýza potravin.

    Vyšší odborná škola potravinářská nabízí absolventům středních škol s maturitou studium vzdělávacích programů vyššího odborného studia 29-41-N/02 Analýza potravin, 29-41-N/03 Technologie a hygiena potravin a 29-41-N/04 Zpracování mléka.

    Na základě společné akreditace s Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně realizujeme bakalářský studijní program Chemie a technologie potravin (zaměření Zpracování mléka a mléčných výrobků).
    http://www.vospaspsm.cz/index.php?vnor_mod%5B0%5D=374&id=pages&fce=&i=374&menu=1 ( pro ověření)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Mamba:studium autorky

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: tiramisu z pomazánkového másla ostruzinova tiramisa tiramisu z mascarpone a kysané smetany tiramisu z pomazánkového másla a zakysané smetany recept n tiramisu tiramisu z mascarpone bez vajec recept ns tiramisu recept na tiramisu s pomazánkovým máslem s jahody tiramisu z mascarpone a zakysané smetany tiramisu ze zakysane smetany poháry s maskarpone nebopomazánkovým maslem domácí tiramisu ze zakysanou smetanou tiramisu s pomazánkovým máslem a zakysanou smetanou tiramicu ze zakys. smetany s jahodami jak ochutit mascarpone tiramisu se zakysanou smetanou a mascarpone tiramisu recept s mascarpone s ovocem a zakysana smetana tiramisu recept s mascarpone s ovocem a zakysana smetana tiramisu recept dezert z pomazankoveho masla a jahod

Zapomněl/a jsem heslo