Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Lehký ovocný dortík)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie7 355 kJ /
1 758 kcal
Bílkoviny43,03 g
– z toho živočišné bílkoviny28,56 g
– z toho rostlinné bílkoviny14,47 g
Tuky61,69 g
– nasycené32,59 g
– nenasycené21,72 g
–– mononenasycené17,85 g
–– polynenasycené3,87 g
––– omega 30,58 g
Vláknina3,99 g
Cholesterol 662 mg
Sodík 791 mg
Sůl2,06 g
Sacharidy255,65 g
– cukry146,45 g
––– laktóza15,20 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 vajíčka Vejce slepičí 140 g
1/2 hrnku 1/2 hrnku hladké mouky Mouka pšeničná hladká 125 g
1/2 hrnku 1/2 hrnku moučkového cukru Cukr bílý 125 g
1/4 sáčku 1/4 sáčku kypřicího prášku do pečiva Kypřící prášek 3 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
2 lžíce 2 lžíce teplé vody Voda 36 ml
200 ml 200 ml zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 200 ml
200 ml 200 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 200 ml
1 1 ztužovač šlehačky Ztužovač šlehačky
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
moučkový cukr (dle chuti) Cukr bílý
150 g 150 g malin Maliny čerstvé 150 g
150 g 150 g jahod (nebo jiné) Jahody čerstvé 150 g
1/2 sáčku 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku Puding v prášku 24 g
cukr (podle chuti ovoce) Cukr bílý
tuk (na vymazání formy) Margarín
mouka (na vysypání formy) Mouka pšeničná hladká

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.