Nutriční hodnoty (Celerovo-mrkvová polévka se šťouchanými bramborami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 266 kJ / 303 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,06 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,92 g |
| Tuky | 8,60 g |
| – nasycené | 4,80 g |
| – nenasycené | 3,60 g |
| –– mononenasycené | 2,45 g |
| –– polynenasycené | 1,15 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 33,36 g |
| Cholesterol | 20 mg |
| Sodík | 585 mg |
| Sůl | 1,28 g |
| Sacharidy | 30,60 g |
| – cukry | 15,56 g |
| ––– laktóza | 0,06 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 celý menší celer i s veškerou natí | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 2 2 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| několik několik vařených brambor (nejlépe když zbydou od nějakého jídla) | Brambor zimní | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| Vegeta (uzený vývar ze žeber nebo voda) | Kořenící směs sypká | |
| 1 lžičku 1 lžičku másla | Máslo kravské | 8 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |