Nutriční hodnoty (Rizoto pro gurmány)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 581 kJ / 1 334 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,28 g |
| Tuky | 27,05 g |
| – nasycené | 13,97 g |
| – nenasycené | 6,23 g |
| –– mononenasycené | 5,36 g |
| –– polynenasycené | 0,87 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 16,75 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 641 mg |
| Sůl | 1,58 g |
| Sacharidy | 229,40 g |
| – cukry | 29,98 g |
| ––– laktóza | 1,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| olej | Olej řepkový | |
| 250 g 250 g rýže arborio | Rýže bílá | 250 g |
| hovězí vývar z kostí a masa | Vývar hovězí | |
| 4 4 zralá rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 1 1 cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| snítka snítka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| bílé víno suché | Víno bílé suché | |
| 5 dkg 5 dkg parmezánu | Parmezán | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| Eidam na posypání | Sýr kravský tvrdý 30% |