Nutriční hodnoty (Královský švestkový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 23 133 kJ / 5 529 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 62,58 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,75 g |
| Tuky | 356,71 g |
| – nasycené | 134,19 g |
| – nenasycené | 200,99 g |
| –– mononenasycené | 156,98 g |
| –– polynenasycené | 44,01 g |
| ––– omega 3 | 1,97 g |
| Vláknina | 49,35 g |
| Cholesterol | 2,05 g |
| Sodík | 1,03 g |
| Sůl | 2,16 g |
| Sacharidy | 435,23 g |
| – cukry | 290,43 g |
| ––– laktóza | 12,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 170 g 170 g práškového cukru | Cukr bílý | 170 g |
| 40 g 40 g jemné strouhanky | Strouhanka pšeničná | 40 g |
| 150 g 150 g strouhaných lískových ořechů | Lískový ořech | 150 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
| 1 kg 1 kg švestek | Švestky čerstvé | 1000 g |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| 1 1 hřebíček | Hřebíček | |
| 65 g 65 g solamylu | Bramborový škrob | 65 g |
| 500 ml 500 ml šlehačky | Šlehačka 35% | 500 ml |
| 1 sáček 1 sáček želatiny | Želatina vepřová | |
| 100 g 100 g mandlí | Mandle neloupané | 100 g |