Patero slaných závinů

Eliza Kuchařka:

Slané pečivo 32 názorů

556

Suroviny

2 balení listového těsta
strouhanka
Závin (se slaninou, hruškami a nivou):
150 g anglické slaniny nebo ochuceného boku
1 velký hruškový kompot (8 půlek kompotovaných hrušek)
100 g Nivy
Závin (s uzeným lososem):
100 g uzeného lososa
200 g čerstvého baby špenátu
2 nasekané stroužky česneku
50 g mascarpone (možno nahradit ricottou nebo pomazánkovým máslem)
Závin (se sardinkami, vajíčky a červenou cibulí):
1-2 konzervy sardinek v hořčičné omáčce nebo sleďů v hořčičné omáčce
2-3 vejce natvrdo
sůl
červená cibule
Závin (s hermelínem a brusinkami):
1 velký Hermelín
70 g plátkového sýra
2 lžíce kompotovaných brusinek
Závin (s pikantní pizza chutí):
2 lžíce paprikového pesta
50 g salámu Chorizo
4 sušená rajčata v oleji - okapaná
50 g zelených oliv
30 g rozdrobené Nivy
1 rajče - bez dužniny
2 rozšlehaná vejce na potření
sezamová semínka na posyp
papír na pečení
Recept si zatím oblíbilo 56 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Obě balení listového těsta rozdělíme na 3 díly, abychom ve výsledku vytvořli 6 závinů.

  2. Listové těsto vyválíme, prostředek posypeme strouhankou a poklademe plátky slaniny, kousky hrušek a plátky nivy. Zavineme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem.

  3. Listové těsto vyválíme, prostředek posypeme strouhankou a poklademe plátky uzeného lososa, špenátem, sekaným česnekem a kopečky mascarpone (nebo jeho alternativ). Zavineme, potřeme vejcem a posypeme sezamem.

  4. Listové těsto rozválíme, střed posypeme strouhankou, poklademe rybičkami, plátky vajíček vařenými natvrdo, solí a červenou cibulí, nakrájenou na velmi tenké plátky. Zavineme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem.

  5. Listové těsto rozválíme, poklademe plátky tvrdého sýra, kousky hermelínu a pokapeme brusinkovým kompotem. Zavineme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem.

  6. Listové těsto rozválíme, potřeme paprikovým pestem, pokladame plátky choriza, sušenými rajčaty nakrájenými na proužky, drobenou nivou, plátky oliv a rajčetem zbaveným dužniny. Zavineme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem.

  7. Záviny pečeme v troubě nastavené na 220-230°C 20-25 minut a hlídáme jejich povrchové zbarvení.

Poznámka

Fotky jsou tentokrát jen z přípravy, protože výsledek je určený kolegům na zítřejší oslavu narozenin. Fotografie řezů nebudou, i když by jistě byly zajímavé...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 798 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Patero slaných závinů

  • Ugo Ugo(neregistrovaný)

    tak to je jedna větší prasárna než druhá :-) Totálně bez elegance :-)

    Odpovědět

  • Fenrir99 Fenrir99

    Musím vyzkoušet, vypadá to opravdu zajímavě. Kromě č. 3 beru všechny ;)

    Odpovědět

  • kunananuk kunananuk

    Eli, to je prostě bomba !!!! :-p

    Odpovědět

  • a.d.e.a a.d.e.a

    na ten s hermelínem a brusinkama se mi sbíhají sliny :-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Na sobotu už jsou v plánu chystané :-D:-D:-D:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jé, tahle diskuze - co se tu rozvinula - mi nějak utekla a už vůbec jsem netušila, že jsou záviny tak dobře hodnocené. :-8
    Všem vám, kterým jsem neodpověděla, děkuji za slova pochvaly a budu velmi ráda, když upečete a pochutnáte si. Osobně mám vyzkoušeno na všelijakých párty a oslavách a vždy s úspěchem (všechny jako první snědené)...tak ať se daří.;-):yes:

    Odpovědět

  • martina martina(neregistrovaná)

    zkuste tohle,na rozválené listové těsto namažu 1 krabičku tvarohu, osolím, a ještě nastrouhám slaný sýr.:yes:je to výborné.další varianta tvaroh+niva.taky dobrý

    Odpovědět

  • Kykydee Kykydee

    Eliz, to je tedy pecka;-). Peču taky slaný závin s takovou pikantní masovou směsí, ale to co vidím na tvých fotkách je naprosto neuvěřitelné a úchvatné:yes:. Dávám samozřejmě bod a těším se až některý vyzkouším:yes:, sakra ale který vyberu:-O:-O

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    march_1: Taky bych Eliz věřila;-):yes: A vítej na Topkách:-K

    Odpovědět

  • march_1 march_1

    Elizo, konečně zajímavé chuťové kombinace!Když to máš otestované a pochválené Ty, tak já jdu do toho taky :-))
    Dávám velký bod!:yes:

    Odpovědět

  • Bobina Bobina(neregistrovaná)

    Díky za nápady hned zítra jdu vše vyzkoušet
    už mám na to velkou chut:-K

    Odpovědět

  • barbra barbra

    Nemám slov a ty barvy!!!!!!!!!!!Krása:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    i přesto, že mi malinko stávkuje žaludek, se tu kochám krásnýma pestrýma fotkama a hlavně neokoukanýma kombinacema. Eli, super :yes::yes:, posílám zasloužený bodík s číslem osmnáct :-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Hanulko, to musí být také výtečně...:-p
    Já mám někde recept na bramborovo-smetanovou náplň, také se chystám vyzkoušet. Ne na oslavu, ale k běžné večeři.
    Za bodíky díky :-):-).

    Odpovědět

  • beruska beruska

    Záviny jsou super, dávám bodíka :-)

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo