Patero slaných závinů

Eliza Kuchařka:

Slané pečivo 32 názorů

556

Suroviny

2 balení listového těsta
strouhanka
Závin (se slaninou, hruškami a nivou):
150 g anglické slaniny nebo ochuceného boku
1 velký hruškový kompot (8 půlek kompotovaných hrušek)
100 g Nivy
Závin (s uzeným lososem):
100 g uzeného lososa
200 g čerstvého baby špenátu
2 nasekané stroužky česneku
50 g mascarpone (možno nahradit ricottou nebo pomazánkovým máslem)
Závin (se sardinkami, vajíčky a červenou cibulí):
1-2 konzervy sardinek v hořčičné omáčce nebo sleďů v hořčičné omáčce
2-3 vejce natvrdo
sůl
červená cibule
Závin (s hermelínem a brusinkami):
1 velký Hermelín
70 g plátkového sýra
2 lžíce kompotovaných brusinek
Závin (s pikantní pizza chutí):
2 lžíce paprikového pesta
50 g salámu Chorizo
4 sušená rajčata v oleji - okapaná
50 g zelených oliv
30 g rozdrobené Nivy
1 rajče - bez dužniny
2 rozšlehaná vejce na potření
sezamová semínka na posyp
papír na pečení
Recept si zatím oblíbilo 56 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Obě balení listového těsta rozdělíme na 3 díly, abychom ve výsledku vytvořli 6 závinů.

  2. Listové těsto vyválíme, prostředek posypeme strouhankou a poklademe plátky slaniny, kousky hrušek a plátky nivy. Zavineme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem.

  3. Listové těsto vyválíme, prostředek posypeme strouhankou a poklademe plátky uzeného lososa, špenátem, sekaným česnekem a kopečky mascarpone (nebo jeho alternativ). Zavineme, potřeme vejcem a posypeme sezamem.

  4. Listové těsto rozválíme, střed posypeme strouhankou, poklademe rybičkami, plátky vajíček vařenými natvrdo, solí a červenou cibulí, nakrájenou na velmi tenké plátky. Zavineme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem.

  5. Listové těsto rozválíme, poklademe plátky tvrdého sýra, kousky hermelínu a pokapeme brusinkovým kompotem. Zavineme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem.

  6. Listové těsto rozválíme, potřeme paprikovým pestem, pokladame plátky choriza, sušenými rajčaty nakrájenými na proužky, drobenou nivou, plátky oliv a rajčetem zbaveným dužniny. Zavineme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem.

  7. Záviny pečeme v troubě nastavené na 220-230°C 20-25 minut a hlídáme jejich povrchové zbarvení.

Poznámka

Fotky jsou tentokrát jen z přípravy, protože výsledek je určený kolegům na zítřejší oslavu narozenin. Fotografie řezů nebudou, i když by jistě byly zajímavé...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 831 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Patero slaných závinů

  • Ugo Ugo(neregistrovaný)

    tak to je jedna větší prasárna než druhá :-) Totálně bez elegance :-)

    Odpovědět

  • Fenrir99 Fenrir99

    Musím vyzkoušet, vypadá to opravdu zajímavě. Kromě č. 3 beru všechny ;)

    Odpovědět

  • kunananuk kunananuk

    Eli, to je prostě bomba !!!! :-p

    Odpovědět

  • a.d.e.a a.d.e.a

    na ten s hermelínem a brusinkama se mi sbíhají sliny :-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Na sobotu už jsou v plánu chystané :-D:-D:-D:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jé, tahle diskuze - co se tu rozvinula - mi nějak utekla a už vůbec jsem netušila, že jsou záviny tak dobře hodnocené. :-8
    Všem vám, kterým jsem neodpověděla, děkuji za slova pochvaly a budu velmi ráda, když upečete a pochutnáte si. Osobně mám vyzkoušeno na všelijakých párty a oslavách a vždy s úspěchem (všechny jako první snědené)...tak ať se daří.;-):yes:

    Odpovědět

  • martina martina(neregistrovaná)

    zkuste tohle,na rozválené listové těsto namažu 1 krabičku tvarohu, osolím, a ještě nastrouhám slaný sýr.:yes:je to výborné.další varianta tvaroh+niva.taky dobrý

    Odpovědět

  • Kykydee Kykydee

    Eliz, to je tedy pecka;-). Peču taky slaný závin s takovou pikantní masovou směsí, ale to co vidím na tvých fotkách je naprosto neuvěřitelné a úchvatné:yes:. Dávám samozřejmě bod a těším se až některý vyzkouším:yes:, sakra ale který vyberu:-O:-O

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    march_1: Taky bych Eliz věřila;-):yes: A vítej na Topkách:-K

    Odpovědět

  • march_1 march_1

    Elizo, konečně zajímavé chuťové kombinace!Když to máš otestované a pochválené Ty, tak já jdu do toho taky :-))
    Dávám velký bod!:yes:

    Odpovědět

  • Bobina Bobina(neregistrovaná)

    Díky za nápady hned zítra jdu vše vyzkoušet
    už mám na to velkou chut:-K

    Odpovědět

  • barbra barbra

    Nemám slov a ty barvy!!!!!!!!!!!Krása:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    i přesto, že mi malinko stávkuje žaludek, se tu kochám krásnýma pestrýma fotkama a hlavně neokoukanýma kombinacema. Eli, super :yes::yes:, posílám zasloužený bodík s číslem osmnáct :-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Hanulko, to musí být také výtečně...:-p
    Já mám někde recept na bramborovo-smetanovou náplň, také se chystám vyzkoušet. Ne na oslavu, ale k běžné večeři.
    Za bodíky díky :-):-).

    Odpovědět

  • beruska beruska

    Záviny jsou super, dávám bodíka :-)

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: slané záviny slaný závin slaný závin listového těsta slané recepty slaný závin se špenátem slané pohoštění listové těsto mascarpone recepty slane slané listové záviny slany zavin recept slaný listový závin slané záviny z listového těsta slaný štrůdl náplně záviny závin na slano závin s lososem slaný závin z listového těsta slaný závin z listového těsta slane recepty na oslavu narozenin záviny slané slaný závin s nivou

Zapomněl/a jsem heslo