Nutriční hodnoty (Hruškovo-jablkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 402 kJ / 3 203 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,88 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,91 g |
| Tuky | 138,76 g |
| – nasycené | 70,77 g |
| – nenasycené | 64,73 g |
| –– mononenasycené | 46,81 g |
| –– polynenasycené | 17,92 g |
| ––– omega 3 | 0,90 g |
| Vláknina | 51,70 g |
| Cholesterol | 319 mg |
| Sodík | 67 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 426,98 g |
| – cukry | 285,44 g |
| ––– laktóza | 1,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce práškového cukru | Cukr bílý | 37.5 g |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| 1 lžíce 1 lžíce studené vody | Voda | 18 ml |
| 4 4 – 5 jabĺek | Jablko čerstvé | 600 g |
| 5 5 hrušek | Hruška čerstvá | 650 g |
| 1 hrst 1 hrst rozinek | Rozinky | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce medu | Med nepasterovaný | 108 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 4 lžíce 4 lžíce nahrubo pomletých mandlí | Mandle neloupané | 60 g |