Cibulajda netradičně

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: i s přípravou do 35 minut 4... Polévky 14 názorů

Suroviny

10 velkých stroužků česneku
6 velkých cibulí
6 menších žampionů
1 konzerva rajčat (použijeme 4 rajčátka z konzervy+ nálev)
3 menší větvičky čerstvé rozmarýnu
1 kostka zeleninového bujónu
čerstvé nasekané bylinky
1 silný plátek másla
3 dl bílého vína
na vložku do polévky:
na suché pánvi osmažené kanapky z rohlíku
20 g tvrdého sýra (na pár hoblinek odškrábnutých škrabkou na zeleninu)
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný česnek nakrájíme na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky žampiony sloupneme a nakrájíme na silnější plátky.

  2. Do hrnce s rozehřátou částí másla dáme orestovat cibuli a zhruba po 8 minutách, až začne nabírat světlou barvu přidáme plátky česneku a 2 minuty promícháváme.

  3. Poté vložíme pokrájená rajčata i s nálevem, přidáme žampiony, rozmarýn, litr horké vody, rozdrobíme kostku bujónu, promícháme a na mírném plameni vaříme 15 minut.

  4. Pak stáhneme z ohně, část“hustého“ z vývaru odebereme a zbytek ponorným mixérem rozmixujeme. Odebranou část vložíme nazpět, přilijeme horkou vodu a víno do námi požadované hustoty polévky, přidáme zbylé máslo, bylinky, necháme lehce provařit a můžeme servírovat s osmaženým bílým pečivem ozdobené hoblinkami tvrdého sýra.

Poznámka

Je to hrozné, ale je to tak. Další zbytková improvizace:-)Všechny cibule se nějak v šupleti domluvily, že začnou vyrůstat, půl plechovky rajčat od nedávného vaření v lednici, pár maličkých žampionků vedle a trocha vínka ze kterého se už pomalu začínala křivit huba. No co s tím, tak šup do hrnce a v závěru už nebylo třeba žádné dochucování. Polévečka byla príma:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 81 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cibulajda netradičně

Tématické fráze: cibulačka recept top recepty.cz jatra cibulajda omačka cibulmajda top recepty.cz jatrova cibulajda