Cibulajda netradičně

Polévky Doba přípravy: i s přípravou do 35 minut 14 názorů

Polévky Doba přípravy: i s přípravou do 35 minut 14 názorů

Suroviny 4...

10 velkých stroužků česneku
6 velkých cibulí
6 menších žampionů
1 konzerva rajčat (použijeme 4 rajčátka z konzervy+ nálev)
3 menší větvičky čerstvé rozmarýnu
1 kostka zeleninového bujónu
čerstvé nasekané bylinky
1 silný plátek másla
3 dl bílého vína
na vložku do polévky:
na suché pánvi osmažené kanapky z rohlíku
20 g tvrdého sýra (na pár hoblinek odškrábnutých škrabkou na zeleninu)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný česnek nakrájíme na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky žampiony sloupneme a nakrájíme na silnější plátky.

  2. Do hrnce s rozehřátou částí másla dáme orestovat cibuli a zhruba po 8 minutách, až začne nabírat světlou barvu přidáme plátky česneku a 2 minuty promícháváme.

  3. Poté vložíme pokrájená rajčata i s nálevem, přidáme žampiony, rozmarýn, litr horké vody, rozdrobíme kostku bujónu, promícháme a na mírném plameni vaříme 15 minut.

  4. Pak stáhneme z ohně, část“hustého“ z vývaru odebereme a zbytek ponorným mixérem rozmixujeme. Odebranou část vložíme nazpět, přilijeme horkou vodu a víno do námi požadované hustoty polévky, přidáme zbylé máslo, bylinky, necháme lehce provařit a můžeme servírovat s osmaženým bílým pečivem ozdobené hoblinkami tvrdého sýra.

Poznámka od kuchařky

Je to hrozné, ale je to tak. Další zbytková improvizace:-)Všechny cibule se nějak v šupleti domluvily, že začnou vyrůstat, půl plechovky rajčat od nedávného vaření v lednici, pár maličkých žampionků vedle a trocha vínka ze kterého se už pomalu začínala křivit huba. No co s tím, tak šup do hrnce a v závěru už nebylo třeba žádné dochucování. Polévečka byla príma:-)

Komentáře k receptu Cibulajda netradičně

Tématické fráze: cibulačka recept top recepty.cz jatra cibulajda omačka cibulmajda top recepty.cz jatrova cibulajda