Bílá zelňačka s koprem
Kysané zelí, dobrá papriková klobáska a kopr tvoří skvělou kombinaci. Pochutnejte si na ní v této polévce, ve které se všechny chutě dobře spojí. Polévka vás zahřeje, zasytí a navíc chutná výborně.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 313 kJ / 553 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,60 g |
Tuky | 23,55 g |
Vláknina | 17,60 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 4,11 g |
Sůl | 10,20 g |
Sacharidy | 57,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory nakrájíme na kostky a dáme vařit s bobkovým listem, kořením, kmínem a solí. Vývaru nebo vody dáme jen těsně nad brambory a vaříme 8-10 minut.
Krok 2: K téměř uvařeným bramborám přidáme překrájené zelí bez nálevu a nakrájenou klobásu. Dolijeme vývarem (trochu necháme v hrnku) a přivedeme k varu.
Krok 3: Do hrnku k vývaru zamícháme mouku a vlijeme do vařící polévky. Společně vaříme s občasným mícháním do změknutí zelí.
Krok 4: Smícháme obě smetany a přilijeme k nim trochu polévky. Promícháme a vlijeme do zbytku polévky. Přidáme kopr a vaříme už jen krátce. Polévku dochutíme cukrem, solí a pepřem.
Zveřejněno 29. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bílá zelňačka s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x4gn
Moje poznámka
Bílá zelňačka s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x4gn
Nejnovější recepty
Žampionová omáčka rychlá
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové „kotlety“
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kousky s fazolkami a paprikou v asijské omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs s pórkem a rýží
Přidáno 7. 11. 2024 13:07
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
Přidáno 7. 11. 2024 12:07
Báječná koka roláda
Přidáno 7. 11. 2024 12:05
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Kysané zelí může vydržet i rok. Základem je správný výběr zelí, důsledná hygiena a důležitý fígl s vodou
Jihočeské AB: Marketingový trik, nebo skutečné máslo? Cukrářka radí, proč tento tuk nedávat do cukroví
Víno jako rituál: 6 světových tradic, které vám odhalí nové způsoby vychutnávání vína
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šneky z listového těsta
Annanas před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
matejovylahudky před 1 hodinou
Mazanec pro Irenku
50Mirka před 1 hodinou
Minutkový kuřecí guláš se žampiony a fazolemi
Mirrika před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Luccule před 4 hodinami
Rychlá prdelačka
Hanina65 před 4 hodinami
Moravské koláčky
Manuskaaq před 5 hodinami
Majonézové kynuté buchty
Manuskaaq před 5 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
Manuskaaq před 5 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Manuskaaq před 5 hodinami
Tématické fráze:
bílá zelnačka,
bílá polévka s koprem,
bílá zelňačka recept,
recept na zelňačku,
bílá zelňačka s klobásou,
zelňačka bíla,
zelnacka,
zelňačka recept,
zelnačka polévka s klobásou bila,
bílá polévka ze salátu,
staroceska zelnacka s koprem,
ukrajinská kuchyně,
bila zelňačka s klobásou top recepty,
zelná s koprem,
bila zelňačka bez klobasy,
polívka bílá s koprem,
paprika bila recepty,
recept na bilou zelnačku,
recepty s koprem,
zelňačka bílá
Suroviny:
zelí kysané,
brambory,
klobása papriková,
mouka hladká,
vývar masový,
smetana,
smetana zakysaná,
kopr,
bobkový list,
koření nové koření,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
cukr
Komentáře (10)