Nutriční hodnoty (Cukeťák pro mlsné jazýčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 21 041 kJ / 5 029 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 63,00 g |
| Tuky | 185,87 g |
| – nasycené | 16,85 g |
| – nenasycené | 155,60 g |
| –– mononenasycené | 107,48 g |
| –– polynenasycené | 48,13 g |
| ––– omega 3 | 13,73 g |
| Vláknina | 29,50 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 3,51 g |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 623,90 g |
| – cukry | 277,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 200 g 200 g krupicového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 160 ml 160 ml oleje | Olej řepkový | 160 ml |
| 2 hrnky 2 hrnky cukety (nahrubo strouhané) | Cuketa čerstvá | 500 g |
| 1 1 malý kelímek bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 špetka 1 špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| 1 špetka 1 špetka mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | |
| 1 hrst 1 hrst rozinek | Rozinky | 50 g |
| 1 hrst 1 hrst vlašských ořechů (nahrubo nasekaných) | Vlašské ořechy | |
| 200 ml 200 ml rumu | Rum | 200 ml |
| tuk (na vymazání) | Margarín | |
| hrubá mouka (na vysypání) | Mouka pšeničná hrubá |