Nutriční hodnoty (Kuskus zapečený, zeleninou zpečetěný)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 757 kJ / 1 854 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 65,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,21 g |
| Tuky | 67,90 g |
| – nasycené | 29,60 g |
| – nenasycené | 36,13 g |
| –– mononenasycené | 29,95 g |
| –– polynenasycené | 6,18 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 25,39 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 734 mg |
| Sůl | 1,69 g |
| Sacharidy | 201,12 g |
| – cukry | 56,13 g |
| ––– laktóza | 7,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek kuskusu | Kuskus pšeničný | 250 g |
| 2 hrnky 2 hrnky zeleninového vývaru (nebo kuřecího) | Vývar zeleninový | 500 ml |
| 1 lžička 1 lžička olivového oleje | Olej olivový | 5 ml |
| 6 6 větších rajčat | Rajče červené čerstvé | 360 g |
| 2 2 cukety (do 20 cm) | Cuketa čerstvá | 200 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| tmavý ocet balzamiko | Ocet balsamikový bílý | |
| provensálské bylinky (nebo jiné - oregano, tymián, bazalka) | Provensálské koření | |
| třtinový cukr | Cukr třtinový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
| 1 lžička 1 lžička tmavého octu balzamiko (nebo červený vinný ocet) | Ocet balsamikový bílý | 5 ml |
| mořská sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 250 g 250 g mozzarelly | Mozzarella kravská | 250 g |
| 1 hrst 1 hrst čerstvé bazalky | Bazalka čerstvá |