Staročeský prejt

hosta Kuchařka: hosta

Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

2 hrnky čočky
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
1 hrnek ovesných vloček
2 rohlíky
5 lžic mléka
2 cibule
2 lžíce sádla nebo oleje
4 stroužky česneku
1/2 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1 lžíce majoránky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Propláchnutou a předem namočenou čočku spolu s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem uvaříme doměkka. Scedíme ji a odstraníme koření.

  2. Ovesné vločky zalijeme slanou vodou, také povaříme doměkka a na hustém sítě scedíme. Rohlíky pokrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Cibuli pokrájíme nadrobno a na sádle nebo oleji osmažíme.

  3. Uvařenou čočku umeleme na masovém mlýnku spolu s rohlíky, přidáme přecezené ovesné vločky, osmaženou cibuli a dobře promícháme. Dochutíme rozetřeným česnekem, okořeníme a osolíme podle chuti.

  4. Směs rozetřeme na plech vymazaný sádlem a vysypaný strouhánkou do asi dvoucentimetrové vrstvy a upečeme dozlatova v troubě předehřáté na 180 st.

  5. Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem, je výborný i studený.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 28 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Staročeský prejt

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: prejt prejt z čočky čočka s prejtem co s prejtem recept prejt na plech prejt z ovesných vloček recept recept na prejt výborný prejt staročeský kapustový prejt staročeský kapustový prejt prejt na plech čočkový prejt staročeske recepty prejt z ovesných vloček

Zapomněl/a jsem heslo