Nutriční hodnoty (Okurky zapečené s bramborami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 185 kJ / 1 478 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 37,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,84 g |
| Tuky | 40,65 g |
| – nasycené | 24,61 g |
| – nenasycené | 13,56 g |
| –– mononenasycené | 12,03 g |
| –– polynenasycené | 1,54 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 37,14 g |
| Cholesterol | 144 mg |
| Sodík | 1,65 g |
| Sůl | 3,90 g |
| Sacharidy | 196,05 g |
| – cukry | 31,67 g |
| ––– laktóza | 15,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 - 3 2 - 3 salátové okurky (podle velikosti) | Okurka salátová čerstvá | |
| 1 kg 1 kg ve slupce uvařených brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 200 g 200 g žampionů (může být i hlíva nebo lesní houby) | Žampion čerstvý | 200 g |
| 150 g 150 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 150 ml 150 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
| olej | Olej řepkový | |
| pepř | Pepř černý | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| sůl | Sůl mořská |