Nutriční hodnoty (Podzimní hruškový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 464 kJ / 2 979 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,92 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,50 g |
| Tuky | 155,41 g |
| – nasycené | 90,01 g |
| – nenasycené | 55,14 g |
| –– mononenasycené | 48,68 g |
| –– polynenasycené | 6,46 g |
| ––– omega 3 | 0,71 g |
| Vláknina | 8,10 g |
| Cholesterol | 1,19 g |
| Sodík | 896 mg |
| Sůl | 2,03 g |
| Sacharidy | 330,60 g |
| – cukry | 141,25 g |
| ––– laktóza | 10,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 125 g 125 g moučkového cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 125 g 125 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 125 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce jemné strouhanky | Strouhanka pšeničná | 15 g |
| hrušky | Hruška čerstvá | |
| 1 kelímek 1 kelímek kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| moučkový cukr dle chuti | Cukr bílý |