Perníková "straciatella"

Beris Kuchař: Beris

Doba přípravy: 30 min Moučníky , Perníky, Řezy 4 názory

Suroviny

600 g polohrubé mouky
200 g cukru
2-3 vejce
2 vanilkové cukry
2 kypřící prášky (jeden obyčejný a jeden perníkový)
perníkové koření
1/2 l mléka
olej
trocha medu
1 tabulka čokolády na vaření (můžete dát klidně i víc)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce (žádné oddělování bílků a žloutků) ušleháme do pěny spolu s troškou teplé vody (3-4 polévkové lžíce). Přidáme vanilkový cukr, poté normální a ušleháme na krémovou konzistenci. Přidáme trochu oleje, 3-4 lžíce medu, perníkové koření (1-2 kávové lžičky) a můžeme i trochu citronové kůry, ale není potřeba.

  2. Zvlášť do misky si odebereme trochu mouky a smícháme s oběma kypřícími prášky. Teď do směsi přilijeme asi 1/2 litru mléka a začneme přisypávat samotnou mouku. Nejprve mícháme a až potom můžeme použít šlehač, ať to nemáte po celé kuchyni. Až bude konzistence trošku hustší, přisypeme mouku s kypřícím práškem. Vzhledem k tomu že tohle dělám od oka, tak vám neřeknu kolik přesně mouky máte dát, ale těsto by mělo být spíše hustější, aby se nestalo, že veškerá čokoláda bude na dně plechu.

  3. Když máme těsto hotové tak do něj přisypeme asi 2/3 normální čokolády na vaření, kterou si ale musíte už předem nasekat na kousíčky (žádné strouhání), ať se tím pak nezdržujete. Těsto pak vylijte na plech a posypte zbylou čokoládou.

  4. Plech vymazaný a vysypaný moukou. Pečeme při 180°C asi 25-30 minut, záleží na tom kdo má jakou troubu. Ale že je perník hotový poznáte že se okraje začnou odlepovat od plechu, nicméně klidně můžete použít špejli.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Perníková "straciatella"

  • susenka.mimi susenka.mimi

    Krásné!:-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Výborný voňavý perníček :yes:

    Odpovědět

  • Beris Beris(autor receptu)

    vzhledem k tomu že všechno dávám od oka, tak je těch 600g spíše orientačních ( doma stejně ani nemám váhu :-D ) a ty 2 prášky do pečiva dávám proto že se mi občas stávalo že pro mě z neznámého důvodu mi občas buchta nevyběhla, proto dávám 2 a mám větší jistotu, ale samozřejmě můžete dávat jak vám to vyhovuje :-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Beris:-)tento recept vypadá moc pěkně-perník můžeme:-p-jen nejsou dva kypřící prášky trošku moc(na 600g mouky):-O,myslím,že by stačilo od každého půl;-)-nebo ne?Nicméně rcp.ukládám a rády vyzkouším:-).

    Odpovědět

Tématické fráze: buchta straciatella perníkové koření recepty straciatella perníková buchta s čokoládou straciatella s povidly perníková buchta pernikova stracietella perníková buchta recept moučník straciatella straciatella buchta recepty perníkový moučník kokosový moučník pernikove prasky

Zapomněl/a jsem heslo