Nutriční hodnoty (Kuřecí pod celerovo - bramborovým gratinem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 505 kJ / 2 272 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,54 g |
| Tuky | 171,71 g |
| – nasycené | 85,79 g |
| – nenasycené | 81,65 g |
| –– mononenasycené | 68,87 g |
| –– polynenasycené | 12,78 g |
| ––– omega 3 | 0,97 g |
| Vláknina | 34,41 g |
| Cholesterol | 225 mg |
| Sodík | 3,59 g |
| Sůl | 8,75 g |
| Sacharidy | 125,15 g |
| – cukry | 32,33 g |
| ––– laktóza | 21,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 kuřecí řízky | Kuře prso | |
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 400-500 g 400-500 g celeru | Celer bulva čerstvá | 450 g |
| 150 g 150 g slaniny | Špek | 150 g |
| 300 ml 300 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 300 ml |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 PL 1 PL dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 15 g |
| 1 PL 1 PL hrubozrnné hořčice | Hořčice hrubozrnná | 15 g |
| čerstvý rozmarýn | Rozmarýn čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| oblíbené koření | Pepř černý |