Polévka z kroupového jelítka - "prdelačka"

recepty73 Kuchař: recepty73

Doba přípravy: 20 minut 2 porce Polévky 4 názory

Suroviny

1 kroupové jelito (cca 200 g)
sádlo nebo olej
menší cibule
1 lžíce hladké mouky
500 ml vývaru
sůl a pepř dle chuti
cca 2 stroužky česneku
cca lžička majoránky
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, kterou zaprášíme hladkou moukou, necháme jí zpěnit a zrůžovět.

  2. Jelito vymačkáme ze střívka, promícháme s cibulkovou jíškou a přilijeme vývar.

  3. Povaříme, dochutíme solí, pepřem, rozetřeným česnekem a majoránkou. Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 92 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka z kroupového jelítka - "prdelačka"

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    savlinka: ...jasně! ...jak noha od stolu;-):-D:-K:-K

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    Také jí dělám,ale vždy z vývaru z vepřového kolena:yes: A ta má pak sílu:yes::yes:

    Odpovědět

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    jemmy: ...do mrazáku po zabijačce většinou přijdou hodnotnější věci a na prdelačku už nezbývá moc místa...:-D ...je to rychlá náhražka co chutná:-8

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    Ta nam vzdycky moc chutnavala na zabijacce.:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: polevka z jelitka černá polévka z jelita polévka z jelítek polevka z jelita polévka prdelačka prdelačka z jelítek polévka prdelačka recept polivka z jelitka polívka z jelita polívka prdelačka černá polévka z jelítka prdelacka černá polívka z jelítka cerna kroupova polévka zabijačková polévka z jelita polévka z jelit černá polévka z jelit černá polévka z jelítek p0levka z jelítka polevka z jelitka-prdelacka

Zapomněl/a jsem heslo