Nutriční hodnoty (Ostrá játra na zázvoru, celeru a červeném víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 696 kJ / 883 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 97,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,56 g |
| Tuky | 13,84 g |
| – nasycené | 2,21 g |
| – nenasycené | 5,76 g |
| –– mononenasycené | 3,56 g |
| –– polynenasycené | 2,21 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 1,54 g |
| Sodík | 505 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 41,10 g |
| – cukry | 9,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřových jater nebo jiných jater | Játra vepřová | 500 g |
| 300 ml 300 ml červeného vína | Víno červené suché | 300 ml |
| 4 cm 4 cm čerstvě nastrouhaného zázvoru | Zázvor sušený | |
| 1 1 malá sušená chilli paprička | Chilli paprička sušená | |
| 4 PL 4 PL nahrubo nastrouhaného celeru (může být i naložený a okapaný celer) | Celer bulva čerstvá | |
| sojová omáčka | Sójová omáčka Tamari | |
| tymián | Tymián sušený | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 1 rajský protlak | Protlak rajčatový | |
| Solamyl nebo hladkou mouku na zahuštění | Bramborový škrob | |
| 2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1-2 nožičky 1-2 nožičky Spišské klobásy | Klobása | |
| vývar nebo voda | Vývar masový |