Nutriční hodnoty (Párky se zelím (Polské jídlo))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 254 kJ / 1 017 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 70,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,98 g |
| Tuky | 35,42 g |
| – nasycené | 20,08 g |
| – nenasycené | 15,13 g |
| –– mononenasycené | 5,04 g |
| –– polynenasycené | 10,09 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 8,95 g |
| Cholesterol | 350 mg |
| Sodík | 4,36 g |
| Sůl | 10,10 g |
| Sacharidy | 56,85 g |
| – cukry | 8,95 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g párků či uzených klobás nakrájených (na hranolky) | Klobása | 500 g |
| 1 1 velká cibule nakrájena na proužky | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/2 1/2 středního zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 1 šálek 1 šálek vody | Voda | 250 ml |
| 1 šálek 1 šálek bílého vína | Víno bílé suché | 250 ml |
| 1 1 mrkev nakrájená (na hranolky) | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 3 3 střední brambory oloupané (a nakrájené na hranolky) | Brambor zimní | 150 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| sádlo | Sádlo vepřové |