Nutriční hodnoty (Ořezaný vepřový gulášek v PH)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 12 475 kJ / 2 982 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 168,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 163,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,69 g |
| Tuky | 234,53 g |
| – nasycené | 91,18 g |
| – nenasycené | 132,20 g |
| –– mononenasycené | 106,07 g |
| –– polynenasycené | 26,13 g |
| ––– omega 3 | 0,80 g |
| Vláknina | 13,74 g |
| Cholesterol | 550 mg |
| Sodík | 2,13 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 33,65 g |
| – cukry | 22,05 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1000 g 1000 g vepřového ořezu (výřezu) | Vepřový ořez | 1000 g |
| 100 g 100 g libovější slaniny | Špek | 100 g |
| 2-3 2-3 cibule | Cibule čerstvá | 175 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 1 malá feferonka | Chilli paprička čerstvá | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 2 2 jalovčinky | Jalovec čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| gulášové koření (Kotány) | Koření Argentina | |
| vepřový vývar (nebo hovězí) | Vývar vepřový | |
| ze 2 krajíců ze 2 krajíců chleba střídka | Chléb pšeničný kváskový | |
| mletá paprika (kdo rád ostré, dá i pálivou) | Paprika červená sušená | |
| dost majoránky | Majoránka sušená | |
| kmín celý | Kmín | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 250 ml 250 ml světlého piva (nemusí být) | Pivo světlé 10ᵒ | 250 ml |