Nutriční hodnoty (Kačeří dýňový krém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 902 kJ / 2 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,07 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,64 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,43 g |
Tuky | 178,25 g |
– nasycené | 102,72 g |
– nenasycené | 70,92 g |
–– mononenasycené | 61,88 g |
–– polynenasycené | 9,04 g |
––– omega 3 | 0,92 g |
Vláknina | 39,06 g |
Cholesterol | 371 mg |
Sodík | 1,73 g |
Sůl | 4,25 g |
Sacharidy | 92,02 g |
– cukry | 40,75 g |
––– laktóza | 7,66 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
750 g 750 g dýně Hokaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | 750 g |
2 2 velké brambory oloupané a nakrájené na malé kostičky | Brambor zimní | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce másla nebo olivového oleje | Máslo kravské | 20 g |
1 1 červená cibule nadrobno nakrájená (nebo bílá) | Cibule červená čerstvá | 69 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku prolisované | Česnek čerstvý | 21 g |
250 ml 250 ml smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
1 lžička 1 lžička kari koření | Kari | 5 g |
1 lžička 1 lžička mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | 5 g |
špetka špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
bílý pepř nebo černý mletý pepř | Pepř bílý | |
sůl dle potřeby | Sůl mořská | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
naťová cibulka na ozdobu | Cibulka jarní čerstvá | |
( 2 litry 2 litry drůbežího vývaru) | ||
4 4 kachní krky (cca 500 g) | Kachna krky | |
2 litry 2 litry vody | Voda | 2000 ml |
sůl | Sůl mořská | |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
5 kuliček 5 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku (neloupané) | Česnek čerstvý | 7 g |
10 dkg 10 dkg anglické slaniny nakrájené na tenké proužky | Anglická slanina | 100 g |