Nutriční hodnoty (Kačeří dýňový krém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 902 kJ / 2 128 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,43 g |
| Tuky | 178,25 g |
| – nasycené | 102,72 g |
| – nenasycené | 70,92 g |
| –– mononenasycené | 61,88 g |
| –– polynenasycené | 9,04 g |
| ––– omega 3 | 0,92 g |
| Vláknina | 39,06 g |
| Cholesterol | 371 mg |
| Sodík | 1,73 g |
| Sůl | 4,25 g |
| Sacharidy | 92,02 g |
| – cukry | 40,75 g |
| ––– laktóza | 7,66 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g dýně Hokaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | 750 g |
| 2 2 velké brambory oloupané a nakrájené na malé kostičky | Brambor zimní | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla nebo olivového oleje | Máslo kravské | 20 g |
| 1 1 červená cibule nadrobno nakrájená (nebo bílá) | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku prolisované | Česnek čerstvý | 21 g |
| 250 ml 250 ml smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 1 lžička 1 lžička kari koření | Kari | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | 5 g |
| špetka špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
| bílý pepř nebo černý mletý pepř | Pepř bílý | |
| sůl dle potřeby | Sůl mořská | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| naťová cibulka na ozdobu | Cibulka jarní čerstvá | |
| ( 2 litry 2 litry drůbežího vývaru) | ||
| 4 4 kachní krky (cca 500 g) | Kachna krky | |
| 2 litry 2 litry vody | Voda | 2000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku (neloupané) | Česnek čerstvý | 7 g |
| 10 dkg 10 dkg anglické slaniny nakrájené na tenké proužky | Anglická slanina | 100 g |