Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé a křehoučké taštičky

Tyhle křehké tvarohové taštičky jsou přímo kouzelné díky své bleskové přípravě a výborné chuti. Vystačíte si s několika základními surovinami a díky tvarohu budou vláčné. Naplnit je můžete dle libosti od tvarohu, máku, ořechů až po jablka, nebo povidla.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

22. 3. 2009 16:27

Suroviny

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 322 kJ / 2 467 kcal
Bílkoviny52,50 g
Tuky164,00 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 405 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy191,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od svého kamaráda Aleše. Taštičky se připravují opravdu velmi rychle. Po upečení jsou krásně křehoučké, v ústech se jen rozplývají.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jaromira18 Jaromira18

9. 5. 2022 21:42

Dajda: Já máslo používám jedině povolené, také bych si nedovedla představit dát ho rozehřáté.:-D Toto těsto peču už 50 roků.:-K:-K

Metynka387k Metynka387k

9. 5. 2022 21:05

skvělé, nadýchané, jednoduché a rychlé. Moc dobrý :) ale nedoporučuji marmeládu, je moc tekutá, moje chyba :)

Dajda Dajda

24. 2. 2022 11:29

casino: Dělám šup šup, klidně tam mohou zůstat i kousíčky tuku, ale po rychlém spojení surovin dám těsto do lednice a poté, co ztuhne, ho rozválím a přeložím, což lze opakovat. ;-)

casino casino

24. 2. 2022 10:57

Dovolím si drobný přípodotek :-)
Paní casinová mi vtloukla do hlavy, že s těstem se dělá šup šup:-! Těsto po upečení více "listuje":yes:
No ona, ač slušně vychovaná, vlastně použila ekvivalent "žaves" :-8

Dajda Dajda

24. 2. 2022 10:33

Jaromira18: ... a taky bych doporučila nepoužívat rozehřátý tuk, ale raději jen lehce povolený, zvláště když jde o Heru - ani strouhat se nemusí. To poznáte sami, až budete tohle výborné univerzální těsto hníst. :-D

mika59 mika59

20. 5. 2021 14:37

Taštičky jsou moc dobré :yes:, vložila jsem fotky..:-)

sikulka7

22. 9. 2020 09:24

casino: Ano, taky jsem kdysi kdesi viděla test na mouku, na prvním místě byla babiččina, ale jako nejhorší.
Kupuju léta mouku z Věrovan a jsem spokojená.:-O

Jaromira18 Jaromira18

11. 3. 2020 12:12

Také je peču, jsou moc dobré,:-K tvaroh do těsta nikdy nedávám z vaničky jedině v kostce.:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 9. 2019 17:49

Metempsicosi: To dáte, když je studené, je opravdu bezkonkurenční.;-) Vše musí být ledové, já v horku schladím vše a tuk strouhám zmrazený. Jinak se to přímo rozjíždí pod rukama. Rozdělte ho na poloviny oválejte v mouce a pak do lednice na několik hodin, válet jenom kolik spracujete do pár minut. Žádné popíjení kávičky, pracovat rychle.:-D Ať se podaří!

Metempsicosi Metempsicosi

23. 9. 2019 20:30

Eja57: Koncem týdne zkusím ještě jednou a uvidíme :-)

Metempsicosi Metempsicosi

23. 9. 2019 20:29

Veronika.Hrozna: Děkuji moc za rady. Koncem týdne zkusím znovu a dám vědět jak dopadlo :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 9. 2019 11:59

casino: Tak mohu říct, že asi ne! Mě se to podaří /na rozdíl od jiných koláčů/ i z té nejobyčejnější mouky. Ale taky se mi podařilo upéct , tak hnusné žemle , že to ani vrabci nechtěli a bylo to moukou. :-//

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 9. 2019 11:54

Metempsicosi: Důležité je udělat těsto, tak aby zůstalo studené!!!! A pak ho rozdělit na dva bochánky, oválet v mouce a dát chladit. Válet studené vychlazené a spracovat pokud je chladné. Jak se to ohřeje lepí , natahuje se a trhá. Při válení netlačit na vál, válet zlehka ! Však to znáte!

Dajda Dajda

23. 9. 2019 09:40

casino: Babiččina volba je taky moje volba, jinou téměř nekupuju. Dělají také dětskou krupičku, mouku na kynutá nebo křehká těsta a hlavně žitnou nebo pšeničnou chlebovou. :yes::yes:

Co se týče tvarohového těsta 1:1:1, znám ho už celá desetiletí a potvrdila bych, že se s ním velmi dobře pracuje, pokud se dá polohrubá mouka. Samozřejmě záleží velmi na tvarohu (příliš mokrý lze zbavit tekutiny tak, že se dá do sítka, vyloženého látkou - kapesníkem, utěrkou- a nechá se trochu vykapat. Někdy lepí víc a někdy méně, ale lepit musí, v mouce je přece lepek! A pak - taštičky by se přece neuzavřely, kdyby těsto nelepilo!

casino casino

22. 9. 2019 21:36

Eja57:
no to asi neee...:-D
Před časem jsem gdesi zahlédl nějaký test a tam se na špici umístila jakási Babiččina volba...
No, ale třeba se pletu, že :-K

1 2 3 4 7 9 12

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tvarohové taštičky s marmeládou taštičky s marmeládou máslové taštičky taštičky plněné marmeládou čím zahustit tvarohovou nápln čím zahustit marmeládu taštičky z listového těsta s tvarohem taštičky s ořechovou náplní rychlé svatební cukroví recepty tvarohové taštičky z listového těsta tvarohové taštičky čím zahustit tvaroh taštičky rychlé placky naslano jak zahustit tvaroh rychlé šátečky plnene tasticky marmeladou muffiny ty nejlepší recept jak zahustit tvarohovou náplň křehké svatební tvarohové rohlíčky

Suroviny: tvaroh měkký, tuk hera, mouka polohrubá, tvaroh, mák, ořechy, marmeláda, povidla švestková

TopRecepty.cz

Rychlé a křehoučké taštičky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5Jj