Nutriční hodnoty (Martinské kynuté rohlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 10 159 kJ / 2 428 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,75 g |
| Tuky | 66,65 g |
| – nasycené | 18,10 g |
| – nenasycené | 42,71 g |
| –– mononenasycené | 28,68 g |
| –– polynenasycené | 14,03 g |
| ––– omega 3 | 0,82 g |
| Vláknina | 17,00 g |
| Cholesterol | 441 mg |
| Sodík | 1,83 g |
| Sůl | 4,54 g |
| Sacharidy | 378,94 g |
| – cukry | 22,75 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 75 g 75 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 75 g |
| 50 g 50 g cukru krupice | Cukr bílý | 50 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 25 g 25 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 25 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| vanilka (nebo vanilková pasta) | Vanilkové lusky | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| drobenka na posypání (nebo mák, mandle, ořechy) | Drobenka | |
| vejce (nebo bílek) na potření | Vejce slepičí | |
| moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín |