Nutriční hodnoty (Martinské kynuté rohlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 10 159 kJ / 2 428 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,61 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 53,75 g |
Tuky | 66,65 g |
– nasycené | 18,10 g |
– nenasycené | 42,71 g |
–– mononenasycené | 28,68 g |
–– polynenasycené | 14,03 g |
––– omega 3 | 0,82 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 441 mg |
Sodík | 1,83 g |
Sůl | 4,54 g |
Sacharidy | 378,94 g |
– cukry | 22,75 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
75 g 75 g tuku (máslo nebo Hera) | Margarín | 75 g |
50 g 50 g krupicového cukru | Cukr bílý | 50 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
25 g 25 g droždí | Droždí pekařské lisované | 25 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
vanilka (nebo vanilková pasta) | Vanilkové lusky | |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
drobenka na posypání (nebo mák, mandle, ořechy) | Drobenka | |
vejce (nebo bílek) na potření | Vejce slepičí | |
moučkový cukr | Cukr bílý | |
tuk na vymazání plechu | Margarín |