Nutriční hodnoty (Platýs s omáčkou pesto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 787 kJ / 188 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 16,50 g |
| – nasycené | 10,65 g |
| – nenasycené | 4,95 g |
| –– mononenasycené | 4,50 g |
| –– polynenasycené | 0,45 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 5,70 g |
| – cukry | 5,70 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 kuchyňsky upravený platýs zbavený kůže ( možno vyfiletovat) | ||
| citronový pepř | Pepř černý | |
| bylinkové koření Kabajaki od Antonína ( nebo libovolné dle chuti) | Provensálské koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| 2 2 plátky slaniny na kostičky nakrájené | Špek | |
| 150 ml 150 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 1 1 polévková lžíce bazalkového pesta | Pesto bazalkové | |
| sůl | Sůl mořská |