Nutriční hodnoty (Bramborový salát "vlhký")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 181 kJ / 1 716 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,98 g |
| Tuky | 141,69 g |
| – nasycené | 65,20 g |
| – nenasycené | 70,06 g |
| –– mononenasycené | 59,63 g |
| –– polynenasycené | 10,43 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 13,00 g |
| Cholesterol | 623 mg |
| Sodík | 2,79 g |
| Sůl | 6,82 g |
| Sacharidy | 73,40 g |
| – cukry | 8,95 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g ve slupce uvařených brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 150 g 150 g gazdovské slaniny nebo valašského špeku | Špek | 150 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 3 větší sladkokyselé okurky (lze vynechat) | Okurka polní zavařená | |
| 2 2 natvrdo uvařená vejce (lze vynechat) | Vejce slepičí | 140 g |
| 5 cl 5 cl láku z okurek (lze nahradit vodou,octem,solí a cukrem) | Nálev z okurek | 50 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| cukr | Cukr bílý | |
| ocet na dochucení | Ocet lihový |