

Smažené bedly
Suroviny
- bedlové klobouky
- 1-2 vajíčka ( podľa množstva bedlí )
- hladká mouka
- strouhanka
- olej
Postup přípravy receptu
Klobúky bedlí očistíme a obaľujeme v múke, rozšľahaných vajíčkach a strúhanke ( klasický trojobal ).
Vyprážame z oboch strán v horúcom oleji.
Podávame so zemiakmi a čalamádou, kyslou uhorkou a pod.
Poznámka od kuchařky
Ak niekto potrebuje osoliť, solíme až po vypražení.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Smažené bedly
-
-
Toto je tak dobré jedlo,mňam.
-
Škoda, že nesbírám bedly..jsem trouba, nějak mám strach, že je s něčím zaměním
...sbírám jen houby, ale bedly smažené jsem párkrát ochutnala u známých a jsou vynikající...
+2.
-
Maruška, to sa teda rúhaš
-
Jani, škoda, že bydlíš tak daleko, mám tady plný košík hub a / nechci se rouhat /, ale už nevím, co s tím
-
Já tak dělám i hlívu a holubinky a je to super jídlo. Jo a taky růžovky, ty nám rostly kousek u baráku u výměníku
, tak jsme si vždycky šli nasbírat a moje dcera se za tím mohla umlátit.
Bohužel, letos nám tady neroste nic, tak nezbývá, než si takovou mňamku připomenout aspoň tady. Mnohé recepty jsou staré 20-30 let a stejně je pořád rádi vaříme. Taková svíčková taky nebyla objevená včera
-
antonia, ja predsa netvrdím, že ten recept má pol roka
Ja ho robím už niekoľko desaťročí, ale keďže tu nie je, tak sa niekomu môže hodiť
Aj sviečková, halušky, a iné recepty sa robia snáď aj storočie a nie je problém...alebo áno ? -
toto je starý recept, robím to už aspoň 15 rokov
-
vybusna, zabudla som foťák v Prahe
toto je fotené kamerou a tá fotí inak...
-
tejaja tebe idu fotky do modra mne zas vzdy do oranzova...bohvie preco to je