Nutriční hodnoty (Davidův hovězí guláš z kližky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
Energie | 10 355 kJ / 2 475 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 308,85 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 277,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 31,85 g |
Tuky | 44,04 g |
– nasycené | 19,62 g |
– nenasycené | 18,80 g |
–– mononenasycené | 14,08 g |
–– polynenasycené | 4,72 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 96,15 g |
Cholesterol | 605 mg |
Sodík | 1,12 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 188,50 g |
– cukry | 96,70 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg hovězí kližky | Hovězí kližka | 1000 g |
1 kg 1 kg cibule (nejlépe červené a to z důvodu lepší barvy a také chuti) | Cibule čerstvá | 1000 g |
5 lžic 5 lžic sladké papriky | Paprika červená sušená | 50 g |
1 1 nakrájená feferonka | Chilli paprička čerstvá | |
2 paličky 2 paličky česneku | Česnek čerstvý | 160 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý čerstvý | Pepř černý mletý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
4-6 4-6 bobkových listů | Bobkový list sušený | |
6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
4 kuličky 4 kuličky celého pepře | Pepř černý | |
250 g 250 g hovězích kostí (na vývar) | Kost hovězí | 250 g |
1 ks 1 ks citrónu | Citrón čerstvý | 125 g |
sádlo | Sádlo vepřové |