Nutriční hodnoty (Staročeská zeleninová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 771 kJ / 901 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,63 g |
| Tuky | 65,62 g |
| – nasycené | 26,54 g |
| – nenasycené | 34,81 g |
| –– mononenasycené | 26,68 g |
| –– polynenasycené | 8,13 g |
| ––– omega 3 | 1,57 g |
| Vláknina | 7,67 g |
| Cholesterol | 620 mg |
| Sodík | 377 mg |
| Sůl | 0,82 g |
| Sacharidy | 49,59 g |
| – cukry | 10,32 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g kořenové zeleniny | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 1 stonek 1 stonek zelené cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce oleje | Olej řepkový | 16.5 ml |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| 2 2 vajíčka natvrdo | Vejce slepičí | 140 g |