Nutriční hodnoty (Javorové bábovičky s jablky a skořicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 17 319 kJ / 4 139 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 65,02 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,44 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,58 g | 
| Tuky | 195,53 g | 
| – nasycené | 113,59 g | 
| – nenasycené | 71,40 g | 
| –– mononenasycené | 61,18 g | 
| –– polynenasycené | 10,23 g | 
| ––– omega 3 | 1,18 g | 
| Vláknina | 29,13 g | 
| Cholesterol | 1,29 g | 
| Sodík | 861 mg | 
| Sůl | 2,59 g | 
| Sacharidy | 515,30 g | 
| – cukry | 283,23 g | 
| ––– laktóza | 1,60 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g | 
| 140 g 140 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 140 g | 
| 200 g 200 g másla + na vymazání formiček | Máslo kravské | 200 g | 
| 3 lžičky 3 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g | 
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g | 
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g | 
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g | 
| 100 ml 100 ml javorového sirupu | Sirup javorový | 100 ml | 
| 5 5 jablek | Jablko čerstvé | 750 g | 
| moučkový cukr se skořicí (na obalení) | Cukr bílý | 
 
	