Nutriční hodnoty (Plíčky na rozmarýnu a hořčici)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 518 kJ / 1 319 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,90 g |
| Tuky | 101,22 g |
| – nasycené | 52,05 g |
| – nenasycené | 44,76 g |
| –– mononenasycené | 35,38 g |
| –– polynenasycené | 9,38 g |
| ––– omega 3 | 2,27 g |
| Vláknina | 30,80 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 7,55 g |
| Sůl | 18,78 g |
| Sacharidy | 64,64 g |
| – cukry | 19,52 g |
| ––– laktóza | 7,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| vepřové plíčky | Plíce vepřové | |
| 2 2 větší mrkve (poslouží hlavně pro barvu) | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 silnější plátek celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 1 1 vrchovatá pl lístků čerstvého rozmarýnu | Rozmarýn čerstvý | |
| 8 kuliček 8 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 1 pl 1 pl soli | Sůl mořská | 15 g |
| (vývar zelenina z plíček) | Mrkev čerstvá | |
| 250 g 250 g 30% smetany ke šlehání (trvanlivá v krabičce) | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 2 pl 2 pl hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 5 pl 5 pl plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 75 g |
| sůl | Sůl mořská |